Expertii SeoDecode.ro explica: de ce merita sa investesti in servicii SEO

seodecode.ro

Cei care detin un business in sfera comertului electronic sau care vor sa isi promoveze serviciile/produsele in mediul online cu siguranta au auzit despre SEO, despre acel proces de optimizare care ajuta la cresterea in pozitionari pe Google. Intrebarea aflata pe buzele tuturor apare automat: „Merita sa investesti in servicii SEO?”. Pentru a lamuri acest aspect, specialistii de la SeoDecode.ro vin cu cateva explicatii.

Intrebarea se dovedeste a fi pertinenta, intrucat sunt implicate costuri, iar bugetul este ceva foarte important, mai ales pentru un business aflat la inceput de drum. Intrucat fiecare cheltuiala trebuie gestionata cat mai eficient, este necesara o documentare temeinica inainte de a investi in orice.

Iata si cateva explicatii oferite de cei de la SeoDecode.ro cu privire la investitia in servicii SEO, de ce merita si cat de rentabila se poate dovedi. Desigur, decizia finala este luata de proprietarul/administratorul site-ului, insa motivele prezentate in continuare sunt cu siguranta convingatoare.

1. SEO este unul dintre cele mai eficiente si profitabile canale de promovare online

Afirmatia se justifica prin faptul ca serviciile SEO ofera de regula un ROI (return of investment) considerabil mai mare, comparativ cu alte instrumente de marketing online. Un alt avantaj tine de faptul ca rezultatele unui asemenea proces se vad pe termen lung, spre deosebire de campaniile PPC spre exemplu, ale caror efecte se fac simtite atat timp cat exista si un buget alocat in acest sens.

2. Brand awareness si cresterea increderii clientilor in produsele/serviciile oferite

Multumita serviciilor de optimizare pentru motoarele de cautare, orice business poate sa devina mai usor de gasit si de identificat de catre potentialii clienti. In zilele noastre motoarele de cautare au devenit un reper pentru cei care cauta sa achizitioneze anumite produse sau servicii. Prin urmare, plusul de vizibilitate oferit prin serviciile SEO implementate corect a devenit foarte important, intrucat ajuta la targetarea eficienta a publicului tinta si la diferentierea de competitori prin calitatea continutului si o strategie bine conceputa in ceea ce priveste cuvintele cheie relevante pentru utilizatori. Implicit, SEO ajuta la construirea brand awareness-ului si la cresterea increderii clientilor potentiali si efectivi in produsele/serviciile oferite de un business ce activeaza in mediul virtual.

3. SEO te poate ajuta sa iti depasesti competitorii si sa ajungi pe pozitii de top in Google

Indiferent daca este vorba despre un business aflat la inceput sau despre unul cu o pozitie consolidata pe piata, cu ajutorul serviciilor SEO corespunzatoare si cu o strategie de marketing bine pusa la punct exista sanse mari ca respectiva afacere sa ajunga in top in rezultatele cautarilor Google.

Daca in cazul campaniilor PPC este vorba despre licitatii necesare pentru a castiga spatiu publicitar, ceea ce poate implica un oarecare dezavantaj fata de competitori cu o putere financiara mult mai mare, in cazul serviciilor SEO toata lumea are sanse egale de reusita. Ca simplu exemplu, cu un acelasi buget investit atat in SEO cat si in alte instrumente de marketing, rezultatele obtinute prin optimizare se pot dovedi mult mai eficiente si de durata.

Promovare, atragerea de noi clienti, fidelizarea clientilor existenti, depasirea competitorilor – acestea ar fi alte motive pentru care investitia in servicii SEO este mai mult decat indicata. Cei interesati pot afla mai multe detalii accesand site-ul oficial SeoDecode.ro, ai carui reprezentanti ne-au oferit si informatiile prezentate anterior.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*