Eu unde o sa lucrez?

Se mai incheie un an universitar…un alt val de studenti sunt in cautarea unui loc de munca…e usor?…e greu…sa  iti gasesti un loc de munca intr-o tara in care periaoda de tranzitie pare ca nu mai are sfarsit, iar criza se simte ca la ea acasa? Raspunsul ar fi unul relativ simplu…depinde… Depinde de locul de munca pe care il prefer, depinde de visul pe care il ai si daca  te decizi sa lupti pentru ca el sa devina realitate…depinde de tine si de compromisurile pe care esti dispus(a) sa le faci…depinde de oportunitatile cu care te intalnesti…depinde de locul unde doresti sa lucrezi. Prin loc fac referire atat la tara, oras, cat si firma. Dar, sa incepem cu inceputul…

Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare? Asta e una din marile intrebari ale vietii…. O intrebare ce o sa iti fie adresata de mii de ori si ar trebui sa ne deprindem de mici sa raspundem la ea. De ce?  Deoarece, din ce ince mai multe persoane isi abandoneaza visele…uita ce si-au propus candva sa fac cu viata lor  sau daca nu uita, refuza sa mai lupte si daca nici acesta nu e motivul pentru care renunta, atunci inseamna ca  sunt fortati de anumite imprejurari si  astfel incep sa depuna CV-uri  fara numar  oriunde vad o oferta de angajare. Dar, este acesta un lucru bun? Se poate ca intradevar sa vezi ca ai terminat niste studii superioare si ca angajatorii nu doresc sa iti ofere o sansa nici macar ca ospatar…exista posibilitatea ca sa te izbesti de replici de genul: ar trebui sa-ti gasesti ceva pe domeniul pe care l-ai absolvit…E logic si normal sa iti doresti sa profesezi in domeniul pe care l-ai terminat…dar, daca la inceput nu se poate oare nu  e necesar sa pornesti si tu de undeva?…da ar fi frumos, ar fi de vis ca sa ai sansa ca prima ta angajare sa fie in domeniul tau…dar, daca nu se poate…e mai bines a ai un plan de rezerva. E mai bine ca in drumul tau spre indeplinirea visului sa mai faci unele popasuri…dar, sa nu uiti care e scopul final.

Daca te numeri printre tinerii absolventi iti urez mult mult success in gasirea job-ului final si daca nu reusesti din prima, nu renunta, ci continua, incepe de undeva si o sa vezi ca lucrurile se vor aranja in timp.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*