Esti nou angajat la primul tau post? Risti sa te pasca demisia….

Cu totii trecem prin incercari ale vietii si prin inceputuri. Cand vine vorba despre a intra pe piata muncii tinerii sunt cum nu se poate mai revoltati. Atentie, este o atitudine care iti influenteaza deciziile si risti sa iti dai demisia mai repede decat credeai, chiar daca nu ai un alt post asigurat  imediat.

Un studiu facut in randul tinerilor arata ca cel mai multi dintre ei sunt nemultumiti. Din varii  motive pe care nimeni nu le contesta caci „norcul” tau de a da peste un sef sau o sefa de calvar te poate aduce la disperare. O  fi munca importanta insa cand nu se mai poate, nu se mai poate.

Nemultumirea in marea majoritate este legata de nerecunoasterea meritelor, a muncii depuse. Pe cand unii spun ca asa e la inceput si trebuie sa rezisti poate fi un test din partea sefilr tai pentru a vedea ce capacitati ai, tu o consideri o  razbunare. Experienta lipseste, de job ai nevoie insa te simti un pic fortat. Ideea de a lucra sub stres nu este placuta nimanui desigur dar traim in viata moderna si totul e pe repede inainte. Daca ar fi sa schimbi locurile si sa fii  tu sef cum ai proceda?

Un aspect important in situatia celor tineri la primul lor job care isi dau demisia destul de repede il are varsta. Inca nu esti obisnuit cu programul, inca nu ai maturitatea necesara sa constientizezi ca poate o gresala a ta sau o munca incompleta afecteaza un departament extins pe langa faptul ca arata clar capacitatea ta. Multi doresc ca inca din prima luna sa fie avansati in rang, sa devina un angajat cu mai multe drepturi si din nou situatia se imparte pe din doua.

Cu sau fara justificarea situatiei atat pentru angajat cat si pentru sefi un lucru este cert: tinerii sunt dificili cand vine vorba de primul lor job iar angajatorul este cu o lipsa de incredere de a vedea potentialul celor tineri angajati.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*