Este timpul lor- Gay Fest 2013

Cu pasi repezi incepe perioada in care homosexualii si lesbienii isi apara dreptul, isi militeaza cauza, trag un semnal de alarma si se fac mai mult decat de obicei cunoscuti. Un subiect care o periaoda a fost tabu a continuat a fi unul controversat si inca greu de acceptat pentru multi.

Care este scopul paradei Gay Fest? De fiecare data, an de an se aduc in discutie aceleasi  situatii insa pe langa acceptabilitate din punct de vedere legal se cere si cel de ordin uman, al tolerantei. Si deja ajungand la editia a 10-a se pare ca adeptii si cei direct implicati inregistreaza un numar mai mare de fiecare data.

Luand exemplul Frantei care de curand a legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex pentru Romania acest concept este departe de o posibila realitate, de gradul de toleranta. Pentru ca am fost crescuti in spiritul crestin ca o familie este alcatuita din mama si tata, nu din mama si mama sau tata 1 si tata 2, pentru ca am invatat ca asa este echilibrul, pentru ca barbatul si femeia se completeaza, pentru ca asa a fost creata lumea inca de la Adam si Eva. Sunt mii de motive, de raspunsuri, de contrargumente insa cu partea religioasa care primeaza suntem tentati sa refuzam macar ideea ca in preajma noastra exista astfel de cazuri, caci le vedem ca ciudatenii ale naturii.

Insa luand locul celor gay cum ar sta lucrurile? Nu ne-am dori ca la randul nostru sa avem parte de un comportament liber exprimat si cu o dreptate oferita in libera alegere a optiunii sexuale? Gay Fest aduce in discutie toate aceste aspecte si multe altele pe care subiectul le implica. Cu manifestatii, parade, zona de cultura si entertainment parada sau poate chiar putem sa o denumim sarbatoare Gay Fest este inca o data, a zecea oara o pata de culoare, acum in lista de evenimente a lunii iunie.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*