Este sucul impachetat bun pentru sanatatea ta?

In lumea moderna, in care viteza si graba sunt la ele acasa, au aparut solutii „rapide” pentru orice, cum s-a intamplat si cu sucul de fructe. Sucul de fructe impachetat este un item care este gata preparat si necesita doar sa-l desfaci si sa te bucuri de el. Totusi, este acesta la fel de sanatos precum este fratele sau neimpachetat? Hai sa aflam impreuna.

Conform unui studiu facut de catre Centrul de Prevenire si Control a Bolilor din Statele Unite, un procent de 98% dintre toate sucurile impachetate disponibile pe piata au fost pasteurizate. Procesul de pasteurizare se concluzioneaza in transformarea unei alegeri sanatoase intr-o alegere nesanatoasa, indiferent daca sucul este impachetat sau imbuteliat.

Stim cu totii ca este esential sa facem cele mai bune alegeri atunci cand vine vorba de alimentatia de zi cu zi si ceea ce ingeram zilnic. De aceea, trebuie sa ne intrebam daca sucurile naturale impachetate sunt sanatoase pentru noi. Raspunsul este „da”, doar daca contin in proportie de 100% suc natural, fara alti aditivi precum ar fi zaharuri, arome si alti conservanti. Altfel, sucul impachetat se poate dovedi un dezastru pe termen lung pentru sanatatea noastra si pentru buna functionare a organismului.

Sucul impachetat nu este sanatos pentru sanatatea noastra din cauza adaosurilor de zaharuri sau fructoza ca potentiatori de aroma. Acest lucru se dovedeste intr-o crestere exponentiala a continutului caloric a respectivei bauturi si in consecinta va duce la cresterea ta in greutate.Mai mult decat atat, pasteurizarea este extrem de daunatoare pentru vitaminele si fibrele prezente in sucul natural, distrugandu-le si transformandu-le in alti compusi.

Este clar deci ca sucul natural impachetat sau imbuteliat nu este atat de bun pentru sanatate precum este „verisorul” sau facut acasa, ci dimpotriva, se poate dovedi extrem de daunator pentru organism atunci cand este consumat in cantitati mari.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*