Distractia pe vremea mea

Daca te-ar intreba cineva cum era distractia pe vremea ta- vorba unei emisiuni de altfel- perioada copilariei cu siguranta a fost marcata si de experienta saniusului. Ai raspunde ca avand obrajii imbujorati nici macar atunci nu te-ai fi dus acasa. Vorbea mergea de la unul de la altul si se intalneau toti ca si cand nu ar fi putut sa arateze momentul. Ba mai mult acolo unde dealul din apropiere era locul mereu de intalnire nici ca mai trebuia sa planifici ceva- stiai sigur ca iti vei intalni prietenii. Mult mai idilic desi simplu si rudimentar saniusul la tara era o adevarata nebunie- uneori nici macar sania nu mai era dar distractia nu ar fi lipsit niciodata.

In prezent saniusul nu si-a pierdut din farmec tocmai si pentru faptul ca parintii pastreaza vie amintirea aceasta frumoasa. Dar lucrurile se schimba la capitolul sanie. Am devenit mai sensibili si mai atenti, punem mai mare pret pe cresterea copilului. Si daca posibilitati sunt de ce ar rata un parinte sa cumpere o sanie moderna?

Suna oarecum hilar caci ce ai putea sa schimbi la o sanie. Te inseli daca crezi ca tine de o coloristica aparte. Sunt fie usoare din plastic fie imbunatatie cu tot felul de accesorii. Asadar, copilul nu va suferi din pricina frigului caci sania are o invelitoare in dotare. Un maner practic pentru adult sau poate fi trasa in spiritul clasic. Pentru protectie exista o centura, iar partea de sezut este parca mai confortabila. Sunt doar cateva exemple care sa arate cat am evoluat. Pana si saniusul a cunoscut schimbari. In bine ce-i drept. Dar poate toate acestea sunt singura cale prin care saniusul ramane in viata- pentru ca parintii sa fie mai linistiti si copii in siguranta.

Cu sau fara acestea important este ca saniuta inca fuge pe dealuri si asa cum era distractia ina lte vremuri inca incercam sa tinem traditiile de acest gen.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*