Diabetul. Sfaturi. Aplicatii pe smartphone pentru diabetici

DiabetesApp

Diabetul poate fi o boala ingrozitoare daca nu este urmarita indeaproape si daca nu este tinuta sub control. Potrivit studiilor, in jurul a 350 de milioane de oameni pe intreg mapamondul sufera de diabet. Un studiu facut de Organizatia Mondiala a Sanatatii din 2004, arata ca s-a estimat un numar de 3,4 milioane de oamenii care au murit din cauza nivelelor ridicate ale glicemiei din sange. Acelasi studiu afirma ca, pana in 2030, diabetul va fi a saptea cauza majora a mortalitatii pe glob. Cu toate ca aceste statistici sunt o pricina foarte mare de ingrijorare pentru majoritatea oamenilor, nu toata speranta a murit inca.

Unul din factorii majori care contribuie la diabetul de tipul 2 sunt obiceiurile de viata nesanatoase. In vietile noastre grabite, ne supunem la foarte multe obiceiuri daunatoare pentru sanatate, cum este consumul de mancare nesanatoasa si bogata in calorii, lipsa exercitiilor fizice, tiparele de somn neregulate si asa mai departe. Toate aceste lucruri, cu mic, cu mare, contribuie la formarea de foarte multe boli si dereglari ale organismului, cum este si diabetul. Daca vom face anumite schimbari in vietile noastre, cum ar fi o dieta foarte bine organizata, exercitii fizice dese si somn adecvat, putem amana, daca nu chiar si preveni diabetul.

Un lucru care te poate ajuta cu adevarat sa-ti recapeti controlul asupra vietii tale si sa-ti imbunatatesti calitatea acesteia, este smartphone-ul tau. Smartphone-urile din ziua de azi au devenit extrem de prietenoase pentru utilizator, multumita interfetei simple a acestora si, mai presus de toate, multitudinii de aplicatii posibile. O aplicatie extrem de folositoare este aceea de urmarire a urmaririi stadiului de dezvoltare a diabetului si implicit al nivelului de glicemie din sange. Aceste tipuri de aplicatii sunt disponibile pe mai multe tipuri de smartphone-uri si de sisteme de operare. Pentru a putea masura nivelul glicemic cu ajutorul smartphone-ului, vom avea nevoie si de un dispozitiv special de prelevare a unei mostre de sange.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*