Dezavantajele comertului online

Comert Electronic

Comert ElectronicComertul electronic este de asemenea caracterizat de unele limitari tehnice si inerente ce a restrictionat numarul de oameni folosind acest sistem revolutionar. Un dezavantaj important al comertului electronic este ca internetul inca nu a atins vietile unui numar mare de oameni, fie datorita lipsei de cunostinte sau incredere. Un numar mare de oameni nu folosesc internetul pentru orice tip de tranzactii financiare. Unii oameni pur simplu refuza sa aiba incredere autenticitatea a tranzatiilor de afacere complet impersonale, cum este in cazul comertului electronic. Multi oameni au rezervatii in legatura cu lucrurile necesare pentru a dezvalui informatii private si personale pentru ingrijorari de securitate. De multe ori, legitimitatea si autenticitatea a site-urilor diferite de comert electronic a fost indoielnica.

O alta limitare a comertului electronic este ca nu este potrivit pentru comoditati alterabile cum sunt mancarurile. Oamenii prefera sa cumpere prin metoda obisnuita decat sa foloseasca comertul electronic pentru cumpararea produselor de mancare si obiecte care trebuie sa fie simtite si atinse inainte de a face achizitia. Asa ca, comertul electronic nu este potrivit pentru sectoarele de afacere. Perioada de timp necesara pentru furnizarea produselor fizice poate fi destul de semnificativa in cazul comertului electronic. O multime de apeluri telefonice si emailuri ar putea fi necesare pana obtii produsul dorit. Cu toate acestea, sa returnezi produsul si sa primesti bani inapoi poate fi problematic si consuma timp mai mult decat achizitia, in caz ca nu esti satisfacut cu un anumit produs.

Totusi, evaluand diferitele avantaje si dezavantajele comertului electronic, putem spune ca avantajele comertului electronic are potentialul de a depasi dezavantajele. O strategie corespunzatoare pentru a se adresa problemele tehnice pentru a construi increderea clientilor in sistem poate schimba scenariul prezent si poate ajuta comertul electronic sa se adapteze schimbarilor din lume. Asa ca folositi cu incredere comertul virtual, electronic sau online, fiindca poate fi foarte folositor.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*