Dezastrul in cuptorul cu microunde

In cuptorul cu microunde nu ar trebui sa pui orice la voia intamplarii. Fie ca este vorba de dezghetarea rapida a unui produs, fie ca doar incalzesti trebuie sa ai in vedere ca multe din produsele in sine pot afecta si chiar si strica aparatul insa nici ele nu vor mai fi bune de consum.

Din sirul de produse ce nu ar trebui sa le pui in cuptorul cu micorunde se numara:

  • Ouale. Acestea au riscul de a exploda si pana sa ajungi sa visezi macar la oua fierte acestea iti dau o treaba in plus, sa cureti intreg cuptorul.
  • Fructele. Cel putin cand vine vorba de struguri vei avea parte de  o explozie. Nici fructe mancate, nici curatenie ci un plus de treaba de pe urma acestui moment.
  • Ardei iuti. Poate daca esti un extremist care isi testeaza limitele ai dori sa pui ardei iuti in cuptor. Acestia pot chiar face flama si sa arda insa pana acolo degaja vapori atat de puternici incat pot irita gatul ochii. Nu degeaba exista si spray-uri de protectie cu hot peppers.
  • Folia de aluminiu in cuptor este un dezastru caci ar putea sa strice aparatul. Si acelasi lucru se intampla cu canile termos care blocheaza caldura, undele ce ar trebui sa patrunda in mancare si ajung sa distruga aparatul in sine.
  • Tot ce vine in recipiente de plastic reprezinta din nou un motiv sa te ingrijorezi pana cand sa le introduci in cuptorul cu pricina. Nu numai ca acestea se vor topi insa exista sub efect termic un schimb de chimicale ce poate dauna calitatii mancarii.

Ori nici cuptorul gol nu este o varianta buna. Sa mearga in gol, cand nu exista un produs care sa capteze acele unde inseamna sa gresesti enorm caci undele emanate vor distruge cuptorul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*