Despre poluarea aerului

Poluarea aerului apare atunci cand aerul este contaminat cu diferite substante nocive pentru organismul atat al oamenilor, cat si al altor animale. In orasele mari, aerul este foarte poluat de catre fumul care iese de la tevile de esapament ale masinilor, alaturi de agentii poluanti produsi de catre marile fabrici. Sa nu crezi ca la tara ar fi diferit, deoarece exista si aici foarte multi factori care favorizeaza poluarea aerului, printre care, cel mai important, taierea padurilor. Din moment ce copacii sunt cele mai mari surse de oxigen din lume, este clar ca taierea acestora ar creste considerabil cantitatile de bioxid de carbon din aer, ceea ce ar favoriza poluarea aerului. In continuare vom vorbi despre cateva lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand vine vorba despre poluare.

  • Un factor foarte important atunci cand vine vorba de poluarea din orase este ozonul care apare la nivelul pamantului. Atunci cand este inhalat, acesta poate produce o reducere in capacitatile respiratorii, tuse si alte probleme legate de plamani.
  • Potrivit unui studiu facut de catre Centrul de Ecologie si Hidrologie din Marea Britanie, oamenii care locuiesc in orasele mari sunt predispuse unui risc mai mare de a contracara o boala de inima decat daca ar trai in zona radioactiva de la Cernobil.
  • Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in jur de 2 milioane de oameni mor anual din cauza poluarii aerului in marile orase din lume.
  • Emisiile de gaze ale automobilelor contribuie in procent de 95% la cantitatea de monoxid de carbon din orasele mari.
  • Potrivit unui studiu facut de catre Universitatea din Birmingham facut pe populatia urbana, inhalarea noxelor dintr-un trafic aglomerat este in directa corelare cu mortile cauzate de pneumonie in fiecare an.
  • Inhalam in jur de 7 litri de aer in fiecare minut, o viata omeneasca fiind redusa cu in jur de 1-2 ani in cazul in care se inhaleaza aer poluat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*