Descopera despre tine, despre corpul uman

Fiecare dintre noi are curiozitati, iar cand vine vorba de propriul corp ne putem numi usor ciudati. Asta pentru ca fiecare detaliu ne caracterizeaza ca fiind de o complexitate extraordinara. Descopera cateva lucruri despre corpul uman:

 1. Daca mananci prea mult auzul tau scade.
 2. Orice copil se naste cu ochii albastri insa in timp ajunge sa isi modifice culoare dupa caz, melanina fiind cea care schimba culoarea.
 3. Acidul stomacal este atat de puternic incat ar putea sa dizolve chiar si o bucata de metal. In plus, acesta se regenereaza la fiecare 2 saptamani pentru a nu se consuma singur.
 4. Parul uman este mai rezistent pe cat pare. Acesta poate sa sustina pana la 9 tone.
 5. Este absolut normal sa iti cada parul si sa se regenereze. Acesta are o durata de viata intre 3 si 7 ani si nu are cum sa cada complet si sa ramai fara dintr-o data.
 6. Stiai ca in corpul uman exista si aur? Cantitatea este foarte mica, de 0,2 miligrame.
 7. Avem 3 receptori pentru a putea distinge culorile insa unii au chiar 5 deci nu este de mirare ca barbatii nu pot defini ce inseamna culoarea de piersica.
 8. Unghia degetului mijlociu este cea care creste mai repede decat celelalte. In plus unii cred ca aceasta unghie creste mai repede la mana care caracterizeaza stilul si personalitatea ta, in functie de partea ta dominanta.
 9. Corpul uman poate sa straluceasca in intuneric, desi nu putem vedea asta caci lumina produsa este de 1000 de ori mai slaba si nu este perceputa de ochiul uman.
 10. Singuratatea se numara printre acele dureri ce se manifesta ca si durerea fizica. Practic poti chiar si sa mori din aceasta cauza.
 11. In functie de motivul pentru care plangem consistenta si compozitia lacrimilor este diferita.
 12. Sangele parcurge in medie 19 kilometri.
 13. Si desi ne tot ferim de bacterii afla ca suntem compusi 90% din bacterii si fungi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*