Descopera care sunt cele mai ieftine metode de a calatori in Europa

123rf,dreamstime,canstock,fotolia,shutterstock,bigstock,alamy,istock

Batranul continent, Europa, este una dintre destinatiile de top ale oamenilor din intreaga lume, deoarece ofera marturii istorice ale celor mai vechi civilizatii. Totodata, Europa ofera si cele mai frumoase peisaje antropice, dar si naturale si, de aceea, merita sa fie vizitata. Dar, chiar si daca se ia in considerare multimea de oferte, a calatori prin Europa poate fi un lucru destul de scump, mai ales daca esti student sau nu ai un venit lunar suficient de ridicat incat sa iti permiti sa faci cate o vacanta din cand in cand.

De foarte multe ori ti-a venit rau cand ai vazut cat sunt de scumpe sistemele de transport, chiar si pe distante scurte, insa, in ciuda faptului ca lucrurile s-au scumpit de la criza economica, exista o serie de modalitati mai ieftine si sigure prin care poti ajunge sa vezi Europa.

Bineinteles, exista mai multe modalitati ieftine cu ajutorul carora se poate calatori ieftin in Europa, cum ar fi autostopul, impartirea costurilor unui drum cu masina personala sau chiar inchirierea unei masini dar, cu toate acestea, alte solutii pot fi mai eficiente, mult mai practice si mai potrivite in calatorii.

Modalitati ieftine de a calatori in Europa

  1. Trenul – calatoria cu trenul este una din cele mai distractive modalitati de deplasare. Trenurile ajung aproape peste tot si te lasa in centrul orasului. Cu toate acestea, singurul dezavantaj in ceea ce priveste calatoria cu trenul consta in faptul ca poate fi destul de costisitoare. Un sfat bun in acest sens: cumpara bilete in avans!
  2. Avionul – pornind din Romania, te poti gandi ca un bilet de avion catre orice destinatie in Europa poate fi ceva mai scump – si asa si este, daca nu stii sa alegi cum trebuie compania aeriana. Exista o multime de linii aeriene low-cost disponibile dar, chiar si asa, daca iti rezervi din timp bilet, exista posibilitatea sa calatoresti mult mai ieftin.
  3. Autobuzul – datorita faptului ca pornesti din Romania, calatoria cu autobuzul va reprezenta, intotdeauna, cel mai ieftin mod de a calatori din punctul A in punctul B. Astfel, o companie de transporturi care are acoperire in cele mai importante regiuni ale Europei poate deveni solutia ideala de calatorie, la preturi excelente. Un furnizor care mi-a captat atentia este compania NickTrans, care are destinatii catre cele mai importante tari din Europa: Ungaria, Italia, Franta, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Anglia etc. 

Astfel, odata ce am descoperit traseele celor de la NickTrans pe site-ul oficial www.nicktrans.ro, am reusit sa vad Germania si Anglia – pana acum. Imi propun ca in fiecare vara sa fac cate o mica excursie si in alte tari europene. Si, pentru ca mai sunt cateva luni pana la concediul de vara, weekend-urile mi le petrec in Romania: tot cu serviciile companiei NickTrans, am ajuns sa vad si frumusetile romanesti, ajungand pana in Sibiu, Brasov sau in alte orase frumoase din Romania.

De aceea, din punctul meu de vedere, cel mai ieftin mod de a calatori prin Europa – dar si in Romania – este cu autobuzul: o metoda sigura si accesibila. Cu toate acestea, ar fi bine sa iti rezervi bilet din timp: elementul cheie de calatorie in Europa consta in planificarea din timp. Astfel, organizarea in avans iti poate salva banuti frumusei.

Blogger: Cristina M.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*