Dansul ca forma de exprimare

cursuri dans

cursuri dansLa fel de vechi ca si omenirea, dansul a fost si inca este utilizat pentru a exprima o gama larga de stari de spirit si de sentimente, dar si pentru a ne destinde, pentru a simti ca traim si pentru a ne castiga existenta. In unele parti ale lumii, unele unitati contemporane militare au obiceiul de a canta cu voce tare si de a dansa tocmai pentru a se pregati inainte de asalturi si pentru combaterea stresului si fricii de inainte de misiunile periculoase ce le asteapta.

Dansul a existat inca de la inceputurile timpului. Poate ca aparut chiar inca de la existenta triburilor si popoarelor stravechi, insa cu siguranta dansul a crescut in popularitate odata cu dezvoltarea vietii de trib. Asadar, aceasta forma de miscare a fost mereu o parte integranta a vietii oamenilor din toata lumea, cu toate ca inainte era efectuat doar de amuzament sau pentru distractie. Dansul a fost folosit si inca mai este folosit in unele locuri pentru a venera zeitati, in agricultura, in viata sexuala, in indepartarea spiritelor rele sau in ritualurile care tin de invocarea prosperitatii.

Cu timpul, dansul a inceput sa-si piarda o serie de semnificatii si in ziua de azi a devenit mai mult o forma de arta. Multe tipuri de dans care au aparut odata cu vremurile,  care aveau diferite intelesuri, dar un singur scop, evidentiau conduita morala, manierele si eleganta unui dansator. La inceput, nu exista o prea mare diferenta intre dansurile populare si dansurile sociale, insa cu timpul fiecare dintre aceste stiluri si-a dobandit o apartenenta speciala.

Eu am incercat o serie de dansuri latino, inscriindu-ma din curiozitate la cursurile de pe site-ul www.latino-time.ro. Nu am dorit sa fac performanta, dar mi-au placut mai ales samba si salsa, doua dansuri fierbinti si foarte ritmate.

Menuetul era o forma de dans din secolul 17, un dans al elegantei pentru ca era practicat doar la curtile aristrocrate. Valsul era destul de popular in timpurile sale, insa de asemenea si foarte controversat din cauza distantei foarte mici mentinute de cei doi parteneri. Cel de-al Doilea Razboi Mondial a reconstruit intreaga maniera a dansurilor. Astfel ca in secolul 20 a aparut forma de dans foxtrot. De la improvizatiile de swing ale anilor ’40, a aparut alta forma de dans numita Jitterbug. Mai tarziu de atat, a aparut si dansul pe care multa lume il adora si anume Rock-n-roll-ul.

Despre dansul de societate se poate spune ca este fie american, fie international, insa orice ai alege sa urmezi pana la urma in ceea ce priveste cursurile de dans, iti va ajuta mai incolo la petrecerile si balurile la care vei fi invitat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*