Cutia de carton cadou

Inca de pe vremea cand natalitatea era o problema pentru Finlanda proaspetele mamici primeau de la stat un ajutor concret, un trusou al bebelusului. Si pentru ca vremurile erau altele acest cadou venea intr-o cutie clasica de carton. Ce legatura mai are aceasta cu actualitatea? Nu numai ca s-a pastrat pana astazi insa vine cu o continuitate indicata.

Mamicile din Finalanda primesc acea cutie de lemn in care in trecut cei mici dormeau si asta se indica si astazi. Exista cazuri cand un nou nascut moare in primele sale luni de viata si se sufoca in somn. Dat fiind acest lucru pentru finlandezi este dovedit ca a crea un patut pentriu copil din cutia de carton este un risc mai scazut pentru o moarte subita.

In timpurile in care cutia de carton a inceput sa devina un cadou oferit reprezenta un stimulent poate ca mai mult decat in prezent. Si asta pentru ca impulsiona pentru primirea ei ca fiecare viitoare mamica sa urmeze analizele necesare inca de la bun inceput de cand ramanea insarcinata.

Si pe cat de amuzant pe atat de practic. Cine s-a fi gandit ca o banala cutie de carton poate deveni functionala in acest sens? Desigur ca unii vor face diferenta in statutul social, in bugetul unei familii insa ajutorul a ceea se ofera vine indiferent de aceste aspecte. Si desi au trecut peste 70 de ani de cand acest obicei a fost initiat pentru toate mamicile si acum s-a pastrat sub aceeasi forma. Ti se pare ca sutn traditionalisti? Ei bine o data cu trecerea timpului s-a putut opta pentru alternativa banilor insa acea cutie de carton a ramas si astazi un simbol si ceea ce unele mamici inca o gasesc practica, cu tot ceea ce contine. Conservatoristi sau nu cel putin inca isi sprijina cetatenii in punctul de maturitate cand un copil mareste familia.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*