Curatenie generala in locuinta

curatenie locuinta
curatenie locuinta

Ajuta-te de altii, de exemplu de membrii familiei care sunt acasa si iti pot sta la indemana cu indemanarea si timpul lor liber. Chiar daca esti casnica sau casnic si iti petreci majoritatea timpului pe acasa cu treburi, asta nu inseamna ca tu trebuie sa stai dupa toata lumea si sa le strangi la fiecare in parte in urma.

Nu este deloc ok ca ai tai copii care sunt deja mari (si chiar daca sunt mai mici) sa nu te ajute deloc la curatenia si ordinea din locuinta. Trebuie invatati inca de mici sa se descurce cu dereticarea propriei camere si sa de a si o mana de ajutor mamei sau tatalui in casa sau prin gospodarie la micile treburi potrivite pentru acestia.

Pentru a avea mai putin de facut curat ai face bine sa arunci sau sa strangi odata pentru totdeauna lucrurile de care nu ai nevoie in casa si de care te impiedici la tot pasul. Cel mai bine pentru tine si pentru siguranta tuturor este de a arunca din lucrurile de care nu avei nevoie, de a le da celor care au nevoie sau de a le vinde pe undeva daca se merita si daca pot folosi altcuiva.

Daca vei scapa de jucariile in plus, de hainele vechi si demodate sau de micile carti si jucarioare cu care obisnuia sa se joace cel mic atunci cand il purtai inca in brate, vei avea si cale libera catre ceea ce iti doresti sa schimbi prin casa, vei avea mai mult spatiu gol si iti vei petrece mult mai putin timp cu dereticarea peste tot prin casa.

Creaza un program de curatenie. Nu stiu daca stii, dar in camin cand eram, aveam zile in care faceam curatenie cu randul si in apartament la fel cand stateam in chirie. De ce s-ar schimba lurcurile acum?

Rezerva o zi pentru curatenie, o zi pentru ordine in casa sau o zi pentru aerisit totul. Sau daca nu asa, mai bine ai putea rezerva cate o zi din saptamana pentru cate un membru al familie care sa se ocupe de treburile respective, si mai bine de atat puteti face si perechi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*