Curatare chimica sau cu aburi?

curatare covoare
curatare covoare

Covoarele dau un aspect curat si ingrijit casei, si implicid al podelei, incat salveaza parchetul de pete si murdarie. Dar unele produse nu fac decat sa ne murdareasca covoarele si procesul de curatare sa devina cat se poate de dificil. Exista mai multe moduri de curatenie, precum curatenia chimica si cea cu aburi, iar mai jos sunt prezentate cateva lucruri esentiale despre acestea doua.

Curatarea cu abur uscat

Acest process este utilizat cu apa, pentru ca aburul folosit pentru a curata covoarele reprezinta metoda cea mai preferata si mai eficienta de a curata covoarele. In acest fel, se elimina murdaria si se creste durata de viata a unui covor. De asemenea, cunoscut si sub denumirea de extractie a apei calde, acest proces nu lasa urme pe covor si face din acesta sa prinda culoare si vitalitate.

Pentru ca apa calda se amesteca cu o solutie non toxica ce ajuta la indepartarea murdariei, atat de pe covor cat si de pe sol, aceasta metoda foloseste unele din cele mai inedite masinarii de aspiratie totala a murdariei si mizeriei. Pentru cele mai bune tehnici in domeniul curateniei este bine sa ne gandim sa apelam la profesionisti pentru a gasi cele mai eficiente modalitati de eliminare a mizeriei, prin procese ecologice, care sa nu dauneze covoarelor si nici celor care utilizeaza aceste echipamente de curatare.

Se spune ca metoda cu abur uscat este cea mai potrivita solutie pentru a indeparta in acelasi timp si virusii sau bacteriile de pe suprafete, mai ales daca avem si copii mici in casa. Utilizarea unor temperature ridicate asigura o mai mare eficienta de curatare si igienizare a celor mai multe suprafete din casa si gospodarie.

Se spune ca metoda de curatare cu abur este folosita cel mai adese in industrii care implica unele procese de productie, care elimina multa mizerie si mult praf, iar procesul este identic cu cel de aspiratie, pentru ca masina cu abur are o capacitate mere de absorbtie a mizeriei. Metoda este de asemeni folosita si la scara larga pentru curatarea covoarelor din apartamente, spitale, spatii comerciale sau industriale.

Curatarea chimica a covoarelor

A curata un covor nu inseamna a utiliza o cantitate mare de apa pe suprafata acestuia, dar cu toate acestea, procesul chimic de curatare implica apa precum si produse chimice care pot afecta calitatea tesaturii covoarelor.  Unele din produsele chimice, chiar daca redau stralucirea unui covor, nu sunt benefice nici pentru utilizator, pentru ca vapotii chimici pot cauza reactii adverse ale acestora. Samponul poate absorbi murdaria, iar aspiratorul ajuta la uscarea covorului in mod eficient. Spuma chimica uscata se foloseste de asemenea pentru curatarea covoarelor pentru ca in loc de aspirator se foloseste spuma, care se lasa pe covor pana la 15 minute pentru a absorbi si a scoate murdaria la suprafata.

Un spray pentru covoare este util atunci cand nu avem mult timp la dispozitie pentru a face curatenie in intreaga casa, spray care actioneaza local si este mai apoi eliminat cu un tampon de bumbac. Poate nu este cea mai eficienta metoda, si necesita repetare, dar cu siguranta este pentru cei care nu isi permit sa apeleze la o curatare cu aburi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*