Cum sa scrii un blog bun

Blogurile sunt jurnale online actualizate frecvent, de foarte multe ori aproape in fiecare zi. O actualizare consta in scrierea unui articol, numit de multi post, la care vizitatorii pot comenta. Oamenii care scriu pe bloguri se numesc bloggeri. Bloggerii se numesc pe ei si blogurile lor, blogosfera.

Blogurile sunt cunoscute pentru stilul comun de scriere si pentru subiectele impredictibile. De multe ori, chiar si blogurile noi pot fi interesante si pot intra in atentia multor vizitatori.

Bloggerii cu un subiect special de dezbatere cum ar fi o calatorie in jurul lumii au poate cele mai bune subiecte zilnic. Asta nu inseamna ca trebuie sa faci o calatorie in jurul lumii ca sa poti avea un blog.

Iata trei principii de urmat pentru a construi un blog de succes:

Dezvolta-ti un stil personal de scris si un ton potrivit pentru subiectele abordate.

Scrie des, chiar daca articolele sunt relativ scurte.

Permite utlizatorilor sa comenteze pe blogul tau.

Dezvolta-ti un stil propriu de scris

Un design impresionant si cateva add-onuri la site-ul tau nu inlocuiesc un stil propriu si interesant de scris. Cei mai multi nu scriu zilnic despre viata personala si nici macar nu tin un jurnal. Sa scrii despre tine nu este niciodata usor si ai putea sa te gasesti blocat in fata ecranului, enervat de faptul ca nu stii cum sa incepi.

Iata cateva sugestii care sa te ajute sa-ti dezvolti propriul stil de scris.

Prima data adu-ti aminte ca un articol e de fapt o conversatie. Incearca sa scrii asa cum vorbesti. Evita jargonul, cliseul si nu exagera cu un limbaj elevat. Ar fi poate foarte bine sa rostesti cuvintele pe care vrei sa le scrii inainte de a le scrie. Daca e greu, gandeste-te cum i-ai povesti unui prieten ce vrei sa scrii. Iti va usura munca.

In al doilea rand gandeste-te la cineva apropiat cand scrii. Scrie ca si cum acea persoana urmeaza sa-ti citeasca ce scrii. Scopul este sa-ti faci articolele sa nu sune ca eseuri pentru scoala.

In final, inainte sa incepi sa scrii, viziteaza cateva bloguri care au un stil pe care ai vrea sa-l ai si tu. Citeste-le frecvent pentru 2-3 saptamani si ia notite. Vezi cat de frecvent posteaza perosoanele respective, care sunt subiectele abordate si stilul. Poti sa gasesti idei geniale pe care sa le dezbati in stilul propriu.

Pentru restul sfaturilor, puteti intra pe firmaseo.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*