Cum sa creezi usor galerii WordPress responsive cu Envira

Intr-un articol de saptamanile trecute, vorbeam despre modul in care poti crea usor galerii WordPress responsive cu Envira. Continuam astazi discutia pe acest subiect. Daca nu ati citit inca articolul de inceput, va invitam sa mergeti la link-ul de mai sus pentru a putea mai apoi sa intelegeti acest articol.

Spuneam ca poti aranja imaginile in galerie prin functia de drag&drop. Mai mult decat atat, poti insera si date meta pentru imaginile din galerie cum ar fi titlul, tag-ulalt prin clic pe iconita de informatii din dreptul fiecarei imagini in parte din galerie. Envira iti permite chiar sa inserezi cod HTML in titlul imaginilor din galeria creata. Poti chiar si sa inserezi lik-uri spre orice pagina sau site in campul Image Hyperlink.

Adding image meta-data

Odata ce ai introdus toate datele meta pe care doreai sa le introduci, poti da click pe tab-ul config pentru a configura starile galeriei proaspat create. In acest ecran, poti alege modul in care vrei sa afisezi aceasta galerie. Poti selecta coloane, teme pentru galerie etc. Plugin-ul de baza vine doar cu cate o tema pentru galerie si pentru lightbox. Ei bine, afla ca poti instala teme suplimentare ce sunt disponibile pe pagina oficiala a plugin-ului.

Configure gallery settings

in tab-ul Lightbox, poti configura diferite setar pentru lightbox-ul folosit pentru a afisa imaginile in marimea originala, in momentul in care un utilizator va da click pe ele.

Lightbox options for the gallery

Tab-ul thumbnails este locul in care configurezi modul de afisare al preview-urilor imaginilor din galerie. Aceste preview-uri vor apara sub lightbox, in momentul in care un utilizator da click pe o imagine. Permite utilizatorilor sa vada galeria prin clic pe un astfel de preview.

Configure thumbnail options

Odata ce esti satisfacut cu setarile galeriei tale, trebuie sa dai click pe butonul de publish pentru a face activa aceasta galerie la care ai lucrat. Ne auzim data viitoare cu ultimele detalii despre galeriile wordpress cu Envira.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*