Cum creezi conversatii referitoare la ce vor clientii

Batalia in Social Media tine in mare parte de conversatie. Nu mai este asa cum era inainte insa cei mai multi spun ca cea mai buna unealta de marketing este reprezentata de conversatie, socializare.

Recomandarile pe care le facem clientilor nostri sunt axate mai mult pe conversii, decat pe conversatii. Suntem de parere insa ca principalul obiectiv al oricarei afaceri este sa puna la dispozitie solutii pentru problemele clientilor. In general, clientii nu vor conversatii cu companiile. Ei vor rezultate bune si rapide la preturi cat mai bune.

Exista insa o exceptie: clientii vor conversatii cand acestea ofera solutii. Sunt beneficii imense pentru companiile care isi orienteaza obiectivele spre solutionarea problemelor clientilor prin conversatii. Astfel, ei rezolva probleme, intaresc relatii si cresc profiturile. Cele mai bune sunt metodele care raspund direct la intrebari, la cerere. Acestea sunt email-ul si platformele social-media.

Aceste conversatii sunt departe de viziunea platformelor social media in ce priveste marketing-ul. Totusi, clientii vor raspunsuri rapide la intrebarile lor, vor continut care sa-i intereseze.

Pentru a creea situatii in care conversatiile duc la conversii, raspundeti clientilor vostri la intrebari ca cele de mai jos:

Dar daca?

Unul din modurile in care incep o multime de intrebari. Raspunsuri la intrebari de genul, nu trebuie sa lipseasca din pagina business-ului tau. Astfel, clientii isi gasesc raspunsuri inainte sa va contacteze. Este o situatie de castig pentru ambele parti.

Ce urmeaza?

Oamenii vor sa stie ce sa faca in continuare. Trebuie asadar sa-i trimiteti mereu spre un serviciu, fara sa-i lasati sa astepte. Daca au o problema, indreptatii spre o solutie. Daca sunt in cautarea unui produs sau a unui serviciul, ghidatii. Nu ii lasati sa astepte fara sa stie ce sa faca.

Cum repar?

Toata lumea vrea sa stie cum se rezolva o problema pentru ca mai apoi sa o faca singuri. Tutorialele sunt cea mai buna metoda in acest sens.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*