Culmea zgarceniei, sa nu scoti banii nici cand trebuie sa ii declari

Vechea expresie a pune bani la ciorapi se pare ca se adevereste in multe cazur. Insa daca totul se traduce in a strange bani, a face economii in lumea moderna prea putini mai sunt cei care practica astfel de metode. Banca, cardul sunt surse sigure pentru a face economii.

Cum nu toti mai au incredere in banci in urma colapsului economic, cum unii de moda veche sunt sceptici si prefera sa stranga banii pe cont propriu un californian demonstreaza real ce inseamna sa pui banii la ciorapi. Nimic nu i-a satisfacut nevoia, nimic nu a fost pe placul sau sa isi stie banii in siguranta astfel ca a apelat la o metoda clasica, banala, hilara. La propriu aceasta a fost metoda sa si in scurta calatorie in Mexic. Ghinionul face ca la punctul de frontiera sa fie perchezitionat si de vreme ce nu declarase banii sa fie acuzat de contrabanda cu bani cash. Surpriza vine si o data cu faptul ca Antonio Rakigjija, cel in cauza, avea nu mai mult sau mai putin de 130,000 de dolari.  Argumentand ca pur si simplu a uitat de ei- caci asta este practica cand trebuie sa economisesti nu-i asa?- banii au fost confiscati. Recursul este si el o intentie caci acesta spune ca se pregateste de o nunta in familie. Insa o ancheta se va necesita fara doar si poate de vreme ce suma nu este de neglijat. Poate ca a tine banii la saltea nu mai era o optiune avand in vedere ca trebuia sa plece astfel ca domnul in cauza a devenit calator in acelasi timp cu banii sai.

Povestea reala este mai mult decat surprinzatoare insa si amuzanta intr-o oarecare masura. A pune in adevaratul sens al  cuvantului banii la ciorap se pare ca a dat gres ca si metoda. Sfatul cel mai util ramane in continuare chibzuinta poate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*