Culmea saraciei, vanzarea de organe

Organismul uman este un sistem inteligent care chiar si in lipsa unui organ inca poate functiona normal. Poate nu te-ai gandit pana acum ce inseamna asta sau cum ar fi insa pentru cei care cred ca nu mai au nici o speranta vanzarea unui organ este ceea ce ii scoate din impasul financiar.

Socant sau nu riscurile nu se limiteaza doar la constiinta, ci si la partea legala care ii poate acuza de trafic de organe cu urmarea puscariei pentru o astfel de fapta. Chiar si pentru donare nu se permite o suma de bani oferita si se rezuma la aceeasi poveste.

Ce se vinde? De la rinichi la ovule, de la ficat la plamani sau chiar testicole. Si cum pe piata exista oferte sunt si cumparatori. Dispusi sa ajunga pe masa de operatie contra unei sume de bani necesara traiului, pe cealalta parte incercand sa combata zicala populara sanatatea nu se cumpara ambele parti ajung intr-un punct de compromis. Nu stii cat de sigura este varianta, risti si esec ca operatiune cat si din punct de vedere personal si legal.

In randul femeilor exista si o practica care desi nu implica vanzarea de organe se transforma in vinderea copilului. Unele prefera sa isi vanda ovulele sanatoase celor care isi doresc un copil insa nu pot sa faca asta. Altele prefera sa fie mame surogat pentru cupluri si de asemenea unui schimb de bunuri, sa accepte o suma de bani pentru ca dupa nastere sa iti lase copilul promis celor care au putere financiara mai presus.

Intr-o oarecare masura se recurge la un gest disperat din nevoia de a trai la propriu. Unii sunt fara bani de mancare, altii cu toti banii din lume insa fara donatori pentru un transplant. Ambele parti gresesc dar ca un echilibru al vietii unii au ceea ce altii ar plati fara griji doar sa aibe.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*