Consumul de produse bio

Nu trebuie sa asteptam o eventuala stare de sanatate precara sa realizam ca grija pentru ce consumam este un punct important. Fie ca te regasesti intr-o astfel de situatie sau incerci sa previi, indiferent de motivele care te imping sa iei o astfel de decizie produsele bio atrag din ce in ce mai multi consumatori.

Ce sunt produsele bio? Cele care nu au in compozitie lor compusi chimici, modificati genetic, aditivi. Cu ce vin nou sau benefic pentru sanatatea ta? Cu naturalul. Elimini din start eventualele probleme de sanatate si efectele sunt vizibile.

Nu te gandi ca inlocuind acum o parte din produsele pe care le manaci cu cel bio vei fi „ca nou”. Conteaza stilul de viata si nu numai. Caci in fond si la urma urmei toate produsele ar trebui sa fie inlocuite cu cele bio, de la alimente la cosmetice. Si totul se rezuma la o investitie caci produsele bio sunt mai scumpe. Si aici se face marea diferenta pe piata de consum pentru ca multi nu isi permit si conform cu bugetul nu vor mai fi la fel de interesati de astfel de principii.

Partea mai putin buna este ca produsele bio vin cu un termen de valabilitate mai mic. Astfel ca desi proaspete cand le vei cumpara va necesita consumul rapid. Pierd si comerciantii care nu isi permit sa tina pe raft prea mult astfel de produse, pe de-o parte pierde si consumatorul care trebuie sa isi reintregeasca camara din nou si din nou, mult mai frecvent si ceea ce implica mai multi bani.

Pentru ca nu sunt de consum pe termen lung din prisma valabilitatii puterea de cumparare este una scazuta deci costurile se explica oarecum. Unii le considera un moft, un lux, un rar consum, pentru altii devine aproape o obsesie. Cert este ca produsele bio au grija de sanatatea ta, de mediul inconjurator si ar trebui incurajat un astfel de consum, indiferent de tipul de produs.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*