Consumul de alcool si lumea

consumul de alcool si lumea
consumul de alcool si lumea

Dintre toate tarile din lume care exista si care sunt mai slab dezvoltate ai crede ca Republica Moldova sau Romania sunt cele mai mari consumatoare de alcool, insa lucrurile nu stau chiar asa pentru ca si tari mult mai dezvoltate si mult mai influente au parte de rate mari ale consumului de alcool, dar in aceeasi masura si de o rata mai mare a deceselor cauzate de consumul in exces de alcool, printre care se numara si Rusia.

Rusia nu numai ca a imprumutat Republicii Moldova faza cu bautura tare in exces, insa ei au inventat-o si au pus-o in practica atat de bine incat acum sunt in topul celor mai alcoolice tari din lume, avand o populatie bautoare de alcool cu 15,1 litri de alcool pe cap de locuitor. Rata deceselor in aceasta mare tara intinsa pe doua continente este in mare parte provocata de consumul abuziv de alcool, aceasta rata fiind de 30,5 %.

Nici Romania nu se putea decat numara printre toate aceste tari cu rate amri ale consumului de alcool. In tara la noi, oamenii beau de tristete, de boala, de frica, de nervi, de necaz mai ales. Romanii consuma in medie cam 14,4 litri de bauturi spirtoase pe an iar rata deceselor este de 8,9% provocata de alcool.

In Ucraina se bea destul de mult de asemenea, iar rata deceselor in aceasta tara este la fel de mare si aici, de 34,4% numai din cauza consumului abuziv de alcool. Aici, la vecinii nostri, se consuma cam 13,9 litri pe cap de locuitor pe an.

Andorra este iarasi o tara consumatoare de alcool, cu destui litri pe cap de consumator consumati in fiecare an. Chiar daca nu s-ar parea asa, si aici mare parte dintre moartea locuitorilor este cauzata de alcool si de consumul in exces de bauturi spirtoase.

Si in Ungaria, legea are parte de probleme din cauza celor care beau prea mult si o incalca pe indelete. Aici se bea cam 13,3 litri de alcool pe cap de locuitor iar rata deceselor cauzate de alcool este de 6,7%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*