Cine face asta de dimineata, departe ajunge

lucruri dimineata

lucruri dimineataExista o gramada de sfaturi din care poti alege pentru a avea o viata mai buna si o saptamana mai productiv, sau chiar o asemenea zi. Nu este foarte greu sa citesti aeste sfaturi, sa le asculti, dar este mai greu sa le pui in aplicare. Uite cateva sfaturi pentru a-ti incepe ziua bine si a o continua asa pana seara, la culcare. Sunt lucruri simple si de efect. Ca in vorba aceea, ‘Cine se trezeste bine de dimineata, departe ajunge’.

  • Trezeste-te langa o sursa de soare. Studiile au demonstrat faptul ca lipsa de somn si insomnia se datoreaza mai mult luminii artificiale care ne deranjeaza la cele mai ciudate intervale orare. Atunci cand un grup de persoane care sufereau de lipsa de somn au mers intr-o tabara in care au dus lipsa luminii artificiale si alarmelor de dimineata, blocajul lor referitor la somn s-a dizolvat.
  • Mediteaza. Adevarul este ca nu exista un singur mod de a medita. Fiecare face cum crede. Meditatia poate insemna liniste si pace. Pentru altii, meditatia s-ar traduce prin rugaciune in cele mai bune ceasuri ale zilei. Fiecare are cate o abodare diferita. Meditatia reduce nivelurile anxietatii, ne ajuta la cresterea productivitatii si chiar ne imbunatateste memoria.
  • Programeaza-ti deciziile. Nu avem atat de multa vointa pe parcursul unei zile. Fiecare zi este diferita. De aceea, si deciziile pe care ar trebui sa le luam intr-o zi sunt diferite. Este mai bine sa minimizam numarul de decizii pe care le luam de dimineata sau chiar intreaga zi. Am putea sa ne alegem hainele pentru dimineata, inca de seara, dinainte de somn. Am putea sa ne trezim putin mai devreme si alte asemenea mutari inteligente.
  • Acel lucru special. Cea mai buna modalitate de a prioritiza ceva din lista noastra de lucruri de facut care nu se mai termina este de a alege „efectul domino”. Efectul dominom este atunci cand ducem la bun final o actiune pe care o facem, acest lucru facand din restul treburilor ceva inutil de acum incolo.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*