Cele mai scumpe masini din lume

Cu totii stim cum cele mai scumpe masini pot mereu sa atraga priviri, insa te-ai familiarizat deja cu cele mai scumpe masini din lume? Daca nu, in acest articol vom vorbi despre cele mai scumpe masini din lume si ce sume ar trebui sa cheltuiesti pentru achizitionarea unui asemenea autoturism.

  • Bugatti Veyron (1,7 milioane de dolari) este cea mai scumpa masina de la ora actuala, cu cel mai puternic motor pana in ziua de azi. Acest model exceptional este produs de catre filiala Volkswagen AG Bugatti Automobiles SAS si a fost lansat in anul 2005, fiind cea mai rapida masina din lume. Bugatti Veyron dispune de un motor W16, putand atinge o viteza de 408 km/h. Aceasta masina legendara a fost numita in cinstea soferului de curse francez Pierre Veyron, care a concurat reprezentand firma Bugatti in 1939. Bugatti Veyron dispune de o putere a motorului extraordinara de 1001 cp.
  • Ferrari Enzo (1 milion de dolari) sau Ferrari F60, este o super-masina construita pe baza tehnologiei Formula Unu. Aceasta masina poate atinge o viteza de pana la 300 km/h si dispune de dotari unice precum este un motor in 12 cilindri, un corp din fibra de carbon, discuri de frana din ceramica compozita, controlul tractiunii si altele. A fost lansat in 2003 si numit in cinstea lui Enzo Ferrari, fondatorului celebrei companii.
  • Pagani Zonda C12 F (741.000 de dolari) este produs de firma italiana Pagani si este al treilea cel mai scump automobil din lume. Este o masina sport, care a fost lansat la Festivalul de Motoare de la Geneva din 2005. Acest model poate atinge o viteza extraordinara de 346 km/h.
  • Koenigsegg CCX (650.000 de dolari), o masina de doua locuri, cu un motor foarte puternic, produs de catre firma suedeza Koenigsegg. Aceasta masina a fost introdusa pentru prima data la Festivalul de Motoare de la Geneva din 2006, cu toate ca productia sa a fost terminata pana atunci. Viteza maxima a masinei este pretinsa a fi de 417 km/h, avand un motor de 806 cp.
  • Porsche Carrera GT (484.000 de dolari), produsa de catre celebra firma germana Porsche, este una dintre cele mai scumpe masini din lume, fiind o super-masina care poate atinge o viteza de 335 – 340 km/h. Conform testelor facute pe autostrada, aceasta masina poate atinge suta de kilometri in 3,5 secunde. Porche Carrera GT este proiectata conform ultimelor tehnologii precum este controlul tractiunii, suspensiile interioare si un subcadru din fibra de carbon.

Asadar, modele prezentate mai sus sunt primele cinci masini din lume atunci cand vine vorba despre pretul de cost, dar si o performanta sporita.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*