Cele mai frumoase palate din lume

palate frumoase
palate frumoase

Unele dintre cele mai frumoase locuri de pe intreaga planeta au fost considerate constructiile de palate ale regilor si ale imparatilor. Palatele, din Europa, pana in India si China au o modalitate de a captiva privitorul cu stilurile lor arthitecturale maiestuoase. Uite cateva dintre cele mai frumoase palate din lume.

Alhambra Palace

Localizat in mijlocul pomilor si in fata unui lant munto, Alhambra este un palat complex din Granada, Spania, cu o istorie lunga si interesanta. Alhambra a fost construit in mod initial drept o fortareata micuta, insa a fosr renovata mai apoi peste cateva decenii de catre regele Berber Badis ben Haus si de catre  Sultanul Yusuf I.

Topkapi Palace

Acest palat este un complex frumos si extins de pe tarmul Istanbulului, in Turcia. De peste 400 de ai.a servit drept casa pentru sultanii otomani. Palatul este acum un muzeu, si gazduieste arteacte importante ale lumii musulmane, mantia lui Muhammad si sabia acesuia aflandu-se printre atractiile principale. Dupa ce constructia a fost finalizata in jurul anului 1465, Topkapi a inceput sa gazduiasca peste 4.000 de oameni.

Grand Palace

In mjlocul strazilor aglomerate ale Bangkok din Thailanda, veiputea regasi turnuletele galebne ce-ti vor lua ochiul ale Grand Palace. Acest complex, care este alcatuit din mimulte cladiri, a fost casa Regelui din Siam inca din anul 1782 pana in zilele noastre. In timp ce unele parti din palat servesc drept muzeu, restul inca este ocupat de birourile regale.

Mysore Palace

Un alt palat are a ramas inca in serviciul familiei reale este si Mysore Palace. care este localizat in orasul Mysore din India. Orasul Mysore gazduieste mai multe palate, insa cel mai grozav dintre toate are denumirea insasi a orasului. Mysore Palace a fost finalizat in anul 1912, ceea ce este relativ recent comparativ cu alte palate de pe aceasta lista.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*