Cele mai bune aplicatii pentru screencasting in Windows si Mac

Cand doresti sa le arati altora ce faci pe pc-ul tau cu Windows sau mac, poti sa faci un screenshot si sa le trimiti. Oricum, sunt o multitudine de programe care se descurca mult mai bune in acest domeniu.

Folosind un instrument de screencasting poti realiza cu usurinta tutoriale, demonstrari de softuri, si multr altele. Multe din aceste softuri sunt foaate usor de instalat si de folosit. Mai mult decat atat, formatele in care salveaza inregistrarile ecranului sunt si ele multiple (avi, mov, mp4, flv).

In continuare vom vorbi despre cateva din astfel de instrumente disponibile.

CamStudio (Windows/gratuita)

CamStudio

Daca ar fi fost vreodata un premiu pentru simplicitate si utilitate, CamStudio cred ca ar fi meritat acest premiu. Softul gratuit ofera optiuni pentru capturare atat audio cat si video, alaturi de un set de adnotari de tip text, un cursor custom si o calitate foarte buna a imaginii. Cu CamStudio, utilizatorii pot alege daca vor sa inregistreze tot display-ul, o parte specifica, etc., cu optiunea Autopan.

Interfata minimalista a softului este foarte usor de folosit, usor de navigat si nu cere utilizatorilor decat sa lanseze programul si sa apese pe record. Mai mult decat atat, CamStudio ocupa foarte putin spatiu in PC, oferea suport picture-in-picture si are propriul lossless codec.

Screencast-o-matic (Windows/ gratuita)

Desi Screen-O-Matic are o aplicatie pentru Windows, softul este in principal pentru browser-e. Screencast-O-Matic iti poate inregistra intregul ecran alaturi de orice vede camera ta web. Poti publica tot ce inregistrezi, direct pe youtube.

screencast o matic

Screencast-O-Matic suporta formate ca MP4, AVI si FLV si chiar daca versiunea gratuita gratuita are un watermark de 15 minute, ar trebui sa fie bun pentru marea majoritate a utilizatorilor. Totusi, daca doresti versiunea full, va trebui sa platesti 15$ si nu vei mai avea nici un fel de limite.

Mai multe astfel de instrumente in articolele urmatoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*