Cei 7 ani de acasa

acasa

acasaLucruri pe care sa le „predai” copiilor tai mici exista de cand lumea si de aceea acestia trebuie sa fie invatati cu tot ceea ce inseamna viata, bunele maniere, igiena, politete si sanatate de la varste fragede. Uite cateva lucruri ce tin de invatamintele aplicate copiilor in cei 7 ani de acasa.

Mancare sanatoasa

In ziua de azi, avem o multime de probleme in ceea ce priveste sanatatea copiilor si una dintre aceste probleme tine de obezitatea acestora. Normal, iti doresti ca ai tai copii sa fie sanatosi, de aceea trebuie sa ii obisnuiesti inca de mici cu cele mai sanatoase obiceiuri alimentare. Poti face acest lucru prin exemplul propriu. Asigura-te ca mananci alimente bune in permanenta in loc de chipsuri si de hamburgeri.

Nu inseamna ca nu vei mai manca niciodata asa ceva, insa trebuie sa delimitezi exact copiilor unde este limita intre sanatos si nesanatos si intre zilnic si din cand in cand. Alege mereu mancare buna si copiii tai iti vor urma intocmai.

Sport

Daca nu iti place sa faci exercitii fizice, nu te astepta ca al tau copil sa mearga sa faca sport in fiecare zi. Cel mai bine este de a face sport impreuna. In acest fel, vei petrece mai mult timp alaturi de copii si vei avea grija si de fizic. Nu este minunat sa duceti cu totii o viata activa si sanatoasa? Puteti juca jocuri active cu copii, cum ar fi fotbal, volei sau basket. De asemenea, tenisul si calatoritul se pun. Alergarile usoare sau exercitiile in parcurile cu aparate de fitness sunt nemaipomenite si va ajuta sa fiti sanatosi si bine dispusi in permanenta.

Compasiune

A invata copiii sa iubeasca pe cei din jur, pe alti oameni si animalele ce ne inconjoara, nu poate fi decat de bine. Copiii mici trebuie sa stie cat de important este sa le pese de cineva, la fel sum isi doresc si ei sa fie ingrijiti si ascultati la randul lor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*