Cea mai indicata baterie de masina

Care este cea mai buna baterie auto ce este oferita pe piata automobilelor din ziua de azi? Cum poate fiecare dintre noi sa aleaga ce este mai potrivit pentru functionalitatea masinii sale? Ce branduri sunt cele mai indicate pentru asigurarea fiabilitatii unui automobil, avand in vedere infrastructura Romaniei din ziua de azi? Atunci cand bateria iti moare, nu mai ai cum sa intarzii sau sa anulezi inlocuirea acesteia.

Fiindca este baza masinii, puterea acesteia, componenta auto mentine viata si functionarea in cele mai bune conditii, si nu poti circula fara a fi in regula. Exista cazuri cand poti trisa putin si merge la service pentru reparatii, insa, de cele mai multe ori, este nevoie de o inlocuire completa a bateriei auto. Este cel mai indicat sa achizitionezi si sa instalezi cea mai buna baterie pentru masina ta, asta daca iti doresti sa circuli cat mai mult timp in siguranta pe drumurile publice.

De la piesele fabricate la comanda pentru SUV-uri puternice, pana la camionete si sedanuri si mini-vanuri, bateriile auto se regasesc in magazinele fizice si online din toata tara, pe categorii de dimensiuni si specificatii diferite in functie de fiecare model. Aceste articole esentiale sunt clasate pe baterii auto ieftine si baterii auto puternice, in functie de producator si de trasaturi diverse. Pentru a-ti simplifica alegerea bateriei auto potrivite pentru tipul tau de masina, exista cateva trasaturi care te pot ajuta la achizitionare.

Cel mai important parametru legat de aceasta componenta auto esentiala este CCA-ul, volumul de curent pe care il poate asigura o baterie, acesta fiind masurat in amperi. Denota, dupa cum spuneam, cantitatea maxima de curent pe care bateria poate sa o inregistreze la 0° F (-18° C), timp de 30 de secunde, in timp ce se mentine un voltaj de 2,1 V per celula. Cu cat mai mare este acest volum, cu atat mai bine, deoarece asigura ca bateria va porni cu succes masina, chiar si in conditii de temperaturi extreme.

Capacitatea de rezerva (RC) se refera la intervalul de timp in minute, in care bateria poate sa asigure o sursa de curent de 25 de amperi, in timp ce mentine un voltaj de cel putin 10,5 volti, atunci cand incarcarea alternatorului este intrerupta. Cu cat este mai extinsa perioada, cu atat mai bine.

Amperii pe ora reprezinta, de asemenea, o trasatura a unei baterii auto, care poate fi decidenta pentru selectia ideala a unei astfel de componente auto. Se refera la volumul de energie transmis de catre baterie intr-un anumit interval de timp, la o rata standard a voltajului. Acest parametru iti poate oferi o idee despre puterea bateriei.

Alte lucruri de avut in vedere care trebuie sa fie revizuite bine inainte de actul de cumparare se refera la dimensiunea bateriei auto sau dimensiunea grupului si tipul de terminal. Principala alegere pe care va trebui sa o faci este undeva intre bateriile de tip AGM si bateriile obisnuite. In ceea ce priveste tehnologia si evolutia acesteia de la zi la zi, bateriile AGM moderne sunt superioare ca si calitate fata de bateriile auto obisnuite, fiind rezistente la vibratii si la devarsari de lichide, dar si robuste si fara nevoia de intretinere, fiind in acelasi timp si destul de ieftine ca pret.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*