Ce sortimente de branza merg cu ce vin?

branza si vin

branza si vinSe stie ca branza merge mana in mana cu vinul si alt tip de relaxare si de rasfat al simturilor nu ai cum sa afli decat mancand asta in mod regulat. Dar cunosti ce tip de vin merge cu ce sortiment de branza? Daca nu, ia aminte in cele ce urmeaza.

  • Gruyere cu Sherry. Gruyere este un tip de branza dulce, dar care are de asemenea un gust usor a alune, potrivindu-se perfect cu vinurile sherry. Astfel se va crea un amestec de sarat, alune si dulce. Pentru o petrecere, a aduce mai multe sortimente de branza si a le asorta cu diferite tipuri de vin, este sublim. Niste popcorn sarat, niste bomboane cu gust de alune si niste branza Gruyere sunt ingredientele perfecte pentru petrecere timpului alaturi de prieteni la o mica discutie. Saratul popcornului, branza si dulceata aromata de alune a bomboanelor, vor face seara mult mai frumoasa si mai deosebita.
  • Gouda cu Chardonnay. In Burgundia se mananca branza si se bea vin de tip Chardonnay de sute de ani. Asadar, mixul intre cele doua alimente este unul cat se poate de deosebit. Pentru a face o asemenea masa chiar si mai delicioasa de atat, se recomanda si consumul de alte tipuri de branza pentru aperitic sau ca gustare.
  • Camembert cu Chardonnay. Branza de Camembert are un gust cremos si de pamant care merge perfect cu cremosul vin Chardonnay. Pentru o masa completa, poti servi acestea langa un pui fript, orez si sos de ciuperci, dar si branza. Este o masa speciala care te poate da pe spate, fara a fi prea scumpa si prea greu de preparat.
  • Burrata cu Scarpetta Brut Rosé sau sampanie. Ceva cremos si bogat in aroma, cum ar fi branza Burrata are nevoie de savoarea unui vin acidulat si cu efecte de curatare. Se recomanda un vin din Italia, cum ar fi Scarpetta Brut Rosé.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*