Cauciucuri de iarna de pe stoauto.ro

cauciucuri iarna
cauciucuri iarna

Fulgii de zapada iar ne-au asuprit si vremea rece de iarna mai tare ne-a stricat planurile, agravand totul. Proprietarii de masini sunt cei mai dezavantajati pe vremea aceasta sau cel putin asa pot considera ei, daca nu au in dotare pentru autovehiculul lor tot ceea ce le trebuie pentru masina pe timp de vreme vitrega.

Nu trebuie sa fie asa, de fapt. Pe www.stoauto.ro toata lumea poate gasi exact ceea ce are nevoie pentru echiparea masini sale pentru iarna si pentru zapada, pentru ca drumurile si calatoriile intreprinse in orice moment sa fie cat mai sigure pentru toata lumea. Chiar si pe zapada mare si pe drumuri unde pericolul de alunecare este permanent sau in serpentinele inghetate, masina ta se poate descurca de minune daca este dotata exact cu tipul de echipament pentru iarna de care are nevoie.

Multe masini noi vin cu pneuri cu rezistenta redusa la rulare pentru o economisire mai buna a cobustibilului. Problema este ca acestea sunt adesea realizate cu compusi de cauciuc mai duri si cu modele de rulare mai putin agresive. Pentru a te descurca mai bine in timpul iernii pe conditii meteo nefavorabile, exista posibilitatea sa iti inlocuiesti cauciucurile obisnuite din timpul anului cu niste anvelope mai dure de iarna.

Spre deosebire de pneurile de zapada care sunt trecute deja de ceva timp, aceste anvelope de iarna nu dispun de modele agresive, insa in schimb depind de compusi de cauciuc mult mai moi si de mici taieturi si adancituri care sa adere mai bine pe suprafetele mai putin perfecte. Aceste anvelope sunt mult mai silentioase, dar din cauza compusilor mai moi pot fi conduse mai cu rapiditate daca sunt lasate in tot timpul anului si purtate pe suprafete mai uscate.

Daca este posibil si daca iti permiti, ai putea de asemenea sa iti cumperi pentru masina si un set de jante din otel, fie noi, fie second hand, si sa le imbini cu anvelopele tale de iarna. Din noiembrie pot fi usor instalate si pana in aprilie pot face performante cu masina ta, apoi poti reveni la rotile tale elegante din aluminiu. Aceste anvelope de iarna iti pot salva de uzura rotile scumpe de aluminiu-precum si faptul ca te ajuta la evitarea expunerii la sarea coroziva de pe drumuri si a gropilor daunatoare.

Insacuirea anvelopelor pentru a fi ferite de aer si de lumina atunci cand nu sunt utilizate le poate extinde durata de viata prin reducerea de raze ultraviolete si expunerea la ozon care determina imbatranirea prematura a compusilor din cauciuc. Personal, fac acest lucru de ani buni si acest sistem functioneaza foarte bine in cazul meu si al masinii mele. Prin faptul ca vei folosi cauciucurile de iarna doar pe timp de iarna, acestea vor rezista mai multe anotimpuri, si te va ajuta de asemenea sa economisesti si kilometri intregi datorita anvelopelor cu consum redus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*