Cata eficienta iti poate oferi un sistem de tip smart home

sistemul it 600 smart home

Iarna este momentul oportun pentru a descoperi ce randament are sursa de caldura, cat de bine se pastreaza aceasta in interior, ce pierderi exista si ce imbunatatiri merita facute. Romanii inca mai au de lucrat la conceptul de investitie pe timp de vara, pentru a se bucura de confort maxim iarna. O data ce se vad trecuti de perioada de frig nu se mai preocupa de acest aspect pana in pragul iernii viitoare. Total gresit.

Este adevarat ca sunt multipli factori ce contribuie la confortul termic: izolatia exterioara a incaperii, tamplaria, materialul din care este construita incaperea, daca este vorba de caramida sau placi de beton si incalzirea nu au cum sa se mentina la fel de bine. Mai conteaza de asemenea si caloriferele, dimensiunea acestora raportata la suprafata.

Sunt multi care recurg la diverse surse de caldura, adica isi vor completa dotarile cu incalzirea in pardoseala. Ulterior se plang de costuri mari. Din fericire, exista sistemul iT 600 Smart Home, un concept modern, o tehnologie pe masura, incorporata intr-un dispozitiv de control de genul unui termostat.

Concret, cum te ajuta sistemul iT Smart Home

Sistemul in sine poate controla toate sursele de caldura, atat cea furnizata de centrala, prin calorifere, cat si cea din pardoseala. Indiferent daca cele doua se folosesc concomitent sau separat, acelasi dispozitiv seteaza dupa buna preferinta temperaturile ideale, pentru un ambient pe masura.

Versiunea Smart Home este cea mai avansata, fiind controlata pe baza conexiunii la internet. Datorita complexitatii sale, acest sistem poate monitoriza si controla toate sistemele de incalzire, gestionand consumul de energie electrica. Acest lucru este posibil prin priza inteligenta si un contor, parte din acelasi pachet al sistemului.

Practic, odata instalat acest sistem, controlul dispozitivelor se rezuma la o aplicatie. Usor de instalat si intuitiva, aceasta este gratuita si functionala pe Android, iOS cat si pe web.

Un sistem de incalzire mixt, spun specialistii, reprezinta solutia optima pentru ca o incapere sa fie bine incalzita. Mai cu seama acolo unde pardoseala este mereu rece, acolo unde sunt multi pereti exteriori, mai multe optiuni de incalzire inseamna mai multa eficienta in confort termic. Dar, pentru ca asta ar putea duce la costuri destul de mari, exista o maniera echilibrata de control.

Datorita unui sistem de genul celui mentionat sunt sanse mai mari ca utilizatorul sa isi gaseasca optiunea echilibrata intre caldura, consum si cost. Este cu mult mai usor de controlat nivelul de temperatura, modul de functionare a centralei, timpul la care sa porneasca sau sa se opreasca. De asemenea, se limiteaza pierderile.

Spre exemplu, parte din acelasi sistem este si senzorul de usa sau de geam. Acesta detecteaza cand este deschis, caldura pornita si avertizeaza in vederea limitarii pierderilor. O simpla apasare pe display-ul termostatului din acelasi pachet si sistem si caldura se opreste pentru moment. O astfel de situatie demonstreaza inca o data modul facil de a raspunde prompt fata de consumul de resursa termica, in functie de stilul de viata si nivelul de confort al fiecaruia.

Smart Home este acel tip de sistem care iti aminteste ca traim vremuri moderne si trebuie sa ne adaptam la acestea. Pana la urma, beneficiile de folosire se indreapta numai catre utilizator.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*