Decizii care fac diferenta – de ce sa alegi un capac mortuar frigorific sau cosmetica mortuara

Impactul mortii unei persoane dragi din viata ta este amplificat si de schimbarile de aspect. Au loc procesele naturale de degradare ale corpului, motiv pentru care iti va fi poate si teama sa te uiti la defunct, sa ramai cu asa o ultima imagine, una socanta.

Uneori de o absoluta necesitate, in alte cazuri doar o optiune, unele servicii funerare ar trebui avute in vedere.

Capacul frigorific

Unele agentii de pompe funebre iti pot pune la dispozitie capac frigorific mortuar. Este si cazul celor de la Rarox, ce activeaza pe piata bucuresteana, in toate sectoarele, prestand servicii si in Ilfov. De un astfel de capac este nevoie in principal pentru cei care sunt repatriati sau din motive variate au parte de inhumare intr-un termen indelungat.

Spre exemplu, daca moartea este suspecta, este investigata si trupul neinsufletit este tinut la morga mai mult timp, imediat dupa ce corpul neinsufletit este expus conditiilor de mediu incepe si degradarea. Capacul frigorific va acoperi sicriul si va mentine trupul neinsufletit la temperaturi scazute, atat timp cat este necesar. Acesta se poate inchiria, este usor de setat si in general acest lucru il vor face agentii de la firma de pompe funebre. Functioneaza exact ca un racitor.

Capacul frigorific este de mare ajutor mai ales pe timp de vara, cand temperaturile toride sunt un dezavantaj pentru clasica priveghere ce implica expunerea trupului neinsufletit timp de 3 zile.

Cosmetica mortuara

Un serviciu modern am putea spune este cel ce tine de cosmetica. Pentru cei care au avut parte de o indelunga suferinta fizica si chipul lor este atat de schimbat sau pentru cei care au avut o moarte violenta, cosmetizarea este necesara. Nu oricine se pricepe la a reda aspectul natural chipului defunctului, deci atentie cu cine colaborezi. Desi in Romania putini sunt cei care agreeaza acest concept, in unele culturi si tari din strainatate este o normalitate.

Imbalsamarea

Cu putine exceptii, legea funerara prevede ca este nevoie de imbalsamare. Acest procedeu are si el rol conservator. Asadar familia indoliata nu ar trebui sa refuze acest serviciu, daca isi doresc ca trupul neinsufletit sa fie expus, nu cu capacul inchis.

Atunci cand sunt alese serviciile funerare trebuie avut in vedere ce anume poate oferi un anumit prestator. Serviciile moderne, precum cele doua enumerate mai sus, sunt tot mai adesea cerute. Afla de la Rarox despre toate acestea si ce costuri presupun.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*