Cand miracolul se produce

A pune un diagnostic gresit este de multe ori o gresala ce nu numai ca aduce mai multa suferinta pana cand se descopera realul diagnostic si se trateaza insa schimba cursul vietii total. Este adevarat ca a gresi este un lucru uman si mai cu seama ca este in natura noastra; nu suntem roboti insa cand vine vorba de domenii acolo unde o decizie luata poate lua viata unui pacient greselile sunt un malpraxis si se pedespesc ca atare.

Un caz care poate fi inscris in lista de miracole intr-o oarecare masura este cel al unei paciente in moarte cerebrala. Cu convingerea ca nu se mai poate face nimic pentru a o salva s-a decis prelevarea de organe. Surpriza de proportii vine o data cu momentul in care medicii se pregateau de procedura, cand pacienta se trezeste ca prin minune. Un fapt socat insa care scoata la iveala si o gresala enorma a medicilor.

Sa spunem ca pana la urma totul a fost cu noroc caci pacienta miraculos sau nu s-a trezit la timp insa daca acest lucru nu s-ar fi intamplat medicii ar fi luat o viata cu propriile maini. Asta pentru ca o ancheta a fost realizata desi familia nu a dat in judecata spitalul si medicii. Cu erori dupa erori se pare ca reprezentantii medicali nu au facut procedurile ce se necesitau in cazul unui supradozaj de medicamente asa cum era cazul pacientei. Din coma in care se afla medicii au constatat de fapt ca este o moarte cerebrala si fara sanse.

Culmea este ca la scurt timp dupa acest episod pacienta s-a sinucis, fiind depresiva. Pana la urma miracol sau nu asta nu a ajutat decat pentru moment in a salva o viata; a avut o sansa, a ignorat-o. Iar acum desi familia nu s-a arata interesata de a avea un castig de pe urma unei plangeri pentru daune ancheta este una serioasa care obliga spitalul la plata de 6000 de dolari ca si amenda.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*