Cainii si simtul mirosului

caini

cainiHormonii din corpul uman se schimba in permanenta drept raspuns la starile noastre emotionale si psihice. Cainii sunt foarte alerti la identificarea acestor schimbari prin intermediul simtului lor de miros foarte ascutit si stiu daca o persoana se teme, este trista sau este bolnava.

Asadar, cainii simt foarte profund toate emotiile si sentimentele pe care le traiesc oamenii de fiecare data cand sunt aproape de acestia. Pentru a se folosi cat mai bine de aceste abilitati ale animalelor de companie, cainii de terapie sunt acum pregatiti pentru a acompania oamenii care sufera de depresie sau anxietate acuta si ii ajuta sa isi ia greutatile din creier, ceea ce ii face un mare ajutor in tratamentele psihiatrice.

Cu avansul tot mai mare al calatoritului, fie cu autobuzul, trenul, fie cu avionul, numarul infestatiilor cu gandaci a crescut tot mai mult in ultimul deceniu. Cea mai rea parte in legatura cu acest lucru este ca gandacii de pat sun extrem de sireti prin natura lor. Acestia musca oamenii foarte dureros, le sug sangele si scapa foarte repede ca niste adevarati ninja, plecand spre locurile lor ascunse in care locuiesc.

Drept raspuns la aceasta povara, exterminatorii de gandaci au inceput sa-si ofere serviciile diverse, in care cainii sunt folositi pentru a rascoli casele in cautarea de asemenea insecte neplacute si enervante. Cainii pot mirosi lucruri ca mobila, peretii falsi si asa mai departe si pot instiinta stapanii in legatura cu posibilele locuri in care se ascund acesti gandaci. Cu toate ca serviciile acestea sunt destul de scumpe, studiile au demonstrat faptul ca aceste animale de companie care sunt pregatite pentru acest scop, au o rata extrem de mare de acuratete, de 96%.

In Statele Unite, fortele de politie folosesc deseori caini pentru a descoperi lucruri care sunt sub apa, asa cum ar fi si cadavrele inecate sau poluantii care fac rau mediului inconjurator.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*