Branza este sanatoasa

Branzeturi

BranzeturiBranza contine diferiti nutrienti necesari precum calciu, vitamine si minerale. De asemenea, branza contine o multime de grasime, calorii si sodiu. Branza este popular consumata pe glob, deseori din cauza aromei delicioase pe care o confera mancarurilor. Cu toate acestea, este branza destul de sanatoasa sa faca parte din dieta noastra zilnic? Ei bine raspunsul nu este un „da” sau „nu” direct. Ceea ce face orice lucru bun sau rau e elementele sale constituente. Similar daca branza trebuie sa fie clasata, va fi clasata dupa constituentii sai.

Unele componente ale branzei sunt sanatoase, in timp ce altele nu sunt atat de sanatoase. Asa ca daca consumi branza in cantitati limitate este secretul in a beneficia de branza si in acelasi timp sa nu fii afectat de partea sa nesanatoasa. Pentru a intelege mai mult, sa vedem valoarea nutritionala a branzei. Continutul actual al nutrientilor va varia de la un tip de branza la altul.

Cascavalul

Valori Nutritionale
Grasime 9 grame
Proteine 7 grame
Calciu 204 miligrame
Sodiu 176 miligrame
Calorii 114

Mozzarella

Valori Nutritionale
Grasime 6 grame
Proteine 6 grame
Calciu 143 miligrame
Sodiu 178 miligrame
Calorii 85

Parmezan

Valori Nutritionale
Grasime 7 grame
Proteine 10 grame
Calciu 336 miligrame
Sodiu 454 miligrame
Calorii 111

Branza Albastra

Valori Nutritionale
Grasime 8 grame
Proteine 6 grame
Calciu 150 miligrame
Sodiu 395 miligrame
Calorii 100
Totusi spunem ca branza contine cantitati mari de grasime, sodiu si calciu. Folosind tabelul de mai sus, va puteti da seama daca branza este sanatoasa sau nu.
Branza si dobandirea in greutate
Continutul de grasime si calorii din branza este destul de mare. Datorita continutului ridicat de grasime, cativa oameni elimina branza din dieta lor zilnica.
Consumand branza in cantitati mici, pe o baza zilnica este recomandata in majoritatea dietelor de slabit. Totusi, branza nu trebuie sa fie un taboo pentru cei care isi monitorizeaza greutatea. Mai mult decat atat daca se fac exercitii constant, nu trebuie sa va ingrijorati de greutatea obtinuta din branza.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*