Boom-ul internetului

Internetul, cel putin in ultimii 3 ani, a cunoscut un adevarat Boom si in randurile urmatoare vom incerca sa descoperim cum si de ce. Internetul reprezinta astazi principalul instrument folosit in foarte multe afaceri.

Ei bine, pentru cei care cred ca atunci cand spun afaceri ma refer doar la cele din mediul online, gresit. Da, este vorba in mare parte despre afacerile online insa orice tip de afacere se poate bucura de avantajele mediului online.

Cele din mediul online sunt oarecum nisate. Este vorba in mare parte despre magazinele online. In rest, marea majoritate a afacerilor care pun la dispozitie servicii, se focuseaza pe oferirea de servicii pentru afacerile din mediul offline care doresc sa isi faca simtita prezenta in mediul online.

De ce doresc afacerile sa fie in online?

In primul rand, cele mai multe afaceri doresc prezenta in mediul online pentru o expunere mai buna. Da, clientii inca vin prin metodele clasice. Care sunt metodele clasice?

Metodele clasice sunt reprezentate de afise, bannere, publicitate in ziare, reviste, la tv chiar. In online insa, costurile sunt de multe ori mai mici si profitul mai mare.

In al doilea rand, afacerile doresc sa fie prezente in mediul online pentru a avea sansa de a fi la propriu la nivel cu competitia. De cele mai multe ori, astazi, toti cei care doresc intrarea in mediul online au fost deja depasiti de o competitie desteapta, de o competitie care a speculat si acum are un loc frumos in fata. Astfel, noii veniti au de investit pana sa ajunga pe primele locuri.

Bine, nici pentru ei nu este chiar atat de rau. Cei deja prezenti in online pe primele pozitii, se considera oarecum cu un loc asigurat astfel incat rar mai investesc mult in promovare. Daca o afacere serioasa vie din urma, paote oricand sa le preia locul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*