Bitcoin si tranzactiile cu bitcoin

Bitcoin este o moneda electronica, o criptomoneda realizata pe baza de algoritmi matematici, si devine din ce in ce mai mediatizata si mai cautata de catre utilizatori, deoarece prezinta avantaje fata de celelalte tipuri de moneda existente pe piata. Principalul avantaj este descentralizarea, in sensul ca nu este controlata si reglementata de nici o autoritate bancara, ci este creata digital, in reteaua in care se produce efectuandu-se si tranzactiile cu aceasta moneda virtuala. De aici se pune si intrebarea: Cum functioneaza tranzactiile cu Bitcoin?

Tranzactiile conventionale sunt bazate pe aur sau argint, in schimbul unei sume de bani s-ar putea obtine, cel putin in teorie, o cantitate de metal pretios de la o banca. Bitcoin se bazeaza insa pe matematica, pe programe si software-uri care folosesc o formula matematica pentru a produce aceasta criptomoneda.

Inainte de a incepe tranzactionarea cu bitcoin, trebuie realizat acel portofel electronic de bitcoin, care este securizat cu o semnatura digitala unica pentru fiecare utilizator. Toate tranzactiile efectuate sunt pastrate si arhivate si este posibil ca la un moment dat sa se verifice o tranzactie de la destinatar pana inclusiv la punctul in care a fost produs botcoin-ul.

O particularitate a tranzactiilor cu bitcoin este cauzata de forma imateriala a acestei monede. Mai exact, inexistenta in forma fizica a bitcoin duce si la imaterialitatea tranzactiilor in sine, putand fi verificate doar datele de tranzactionare. Vor putea fi vazute, in cazul tranzactiilor, doar portofele electronice avand diferite adrese, ale caror sume cresc sau descresc.

Un avantaj al platilor si tranzactiilor cu bitcoin este faptul ca se evita si birocratia si multitudinea de acte care trebuieste intocmita. Pentru tranzactiile cu bitcoin este necesara doar sursa (locul, portofelul electronic din care se face retragerea), suma si destinatia (adresa electronica, portofelul in care ajunge suma trimisa). Pe langa descentralizare, tranzactiile cu bitcoin sunt foarte avantajoase pentru plati de orice felul, deoarece comisioanele de plata sunt inexistente sau infim mai mici comparativ cu taxele si comisioanele aplicate de banci si alte organisme de plata in zilele noastre.

Inca o data spunem ca bitcoin a devenit renumita si utilizata tot mai mult pentru avantajele sale precum: rapididate, costuri reduse, descentralizare, lipsa costurilor si comisioanelor ascunse, este nesupusa inflatiei si riscurilor monetare si multe altele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*