Beneficiile cititului

Lectura

LecturaO gandire mai creativa

Daca esti in publicitate, blogging, copywriting, design grafic sau o industrie similara, stii ca o idee grozava este nepretuit, poate fi factorul care distinge un proiect obisnuit de un proiect nemaipomenit, indiferent de activitatea tehnica implicata. Citind fictiune te ajuta sa gandesti creativ, citind literatura clasica poate produce idei pentru o metafora de publicitate, structura unui post de pe blog sau chiar un show de TV.

Poate te gandesti ca e nedrept de elitist sau snob, dar este o tendinta pentru oamenii care sunt considerati culti, pentru a fi vazuti inteligenti. Depinzand de industria ta, sa fii capabil sa vorbesti normal cu clientii despre romane castigatoare de premii sau lucruri clasice, poate fi instrumental in crearea, cimentarea sau prima impresie.

Imbunatateste-ti vocabularul

Sa fii capabil sa scrii bine te face sa arati inteligent si capabil si citind foarte mult te va ajuta sa-ti imbunatatesti vocabularul. Atunci cand te ajuta sa citesti fictiune literara, decat sa te multumesti cu lecturi usoare. Cand dai de cuvinte pe care nu le cunosti, cauta-le in dictionar.

Bucura-te de ora de pranz sau de pauza

Cartile sunt minunat de portabile si nu vor iesi in evidenta. Poti sa scoti o carte si a incepi sa citesti intr-un tren aglomerat. Cu siguranta nu vor fi furate. Sa fii capabil sa te pierzi intr-o poveste poate sa faca cea mai neconfortabila calatorie.

Daca conduci spre munca, sunt o multime de carti audio disponibile. Sa te pierzi in carti este o modalitate grozava de a-ti petrece ora de pauza de amiaz, mult mai revigorant decat pur si simplu sa navighezi pe internet. Daca poti scapa din birou, realizeaza acest lucru. Asa ca, de fiecare data cand vrei sa te revigorezi, iti recomand sa citesti o carte, fiindca astfel vei fi mai castigat din mai multe puncte de vedere.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*