Atentie, termen limita- cum vei fi alertat cand mancarea expira

Cel putin o data ai patit si tu ca o mancare sa expire si sa o gasesti cu mult dupa aruncata prin frigider, ascunsa dupa alimentele pe care le-ai cumparat mai recent. Pe langa faptul ca faci risipa de mancare si banii se cheltuie fara rost, cumparand ceea ce pana la urma nu mai ajungi sa consumi. Insa pana aici a fost astfel caci un cip te avertizeaza cand sa te grabesti sa mananci mancarea.

Pare desprins din filmele de SF insa de fapt este mai simplu ca oricand. Daca frigiderul inteligent iti face inventarul cu produsele pe care le ai nici cipul nu este mai prejos. Asadar acesta va fi implantat in ambalajele mancarurilor si pana cand acestea sa expire sau sa se deterioreze utilizatorul va fi anuntat printr-un mesaj ca trebuie sa consume mai repede acea portie de alimente.

Una peste alta utilul vine si din faptul ca un astfel de cip va anunta ca o alarma ca este timpul sa mai mananci, mai ales pentru cei care nu au un ritm sanatos din acest punct de vedere.

O astfel de decizie este dorita in Marea Britanie pentru inceput si are la baza vechea problema cu risipa de mancare. Aici anual se duc pe apa sambetei 7 milioane de tone de mancare cu ajutorul carora s-ar putea hrani mii de oameni. Pe principiul unul n-are altul se lafaie constientizarea acestei probleme ar trebui sa ne ajute concret sa si salvam din banii cheltuiti. Insa ce-i drept viata haotica, agitata si stresanta in care traim ne face sa uitam de anumite aspecte. Pleci la munca si mai usor este sa cumperi mancare de tip fast food decat sa iti faci pachet de acasa. Si uite asa ramane mancarea aruncata in frigider.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*