Artele Martiale

Arta Martiala

Arta MartialaIn timp ce nu sunt un expert al artelor martiale, ma bucur de antrenament si profit de avantajele beneficiilor pe care le furnizeaza. Imi place sa ma antrenez, doar pentru a ma antrena. Gasesc artele martiale fascinante si ma bucur de camarazi. Vestea proasta este ca artele martiale de multe ori sunt intelese gresit.

Pentru mine, totul tine de disciplina, de a intalni oameni grozavi, antrenarea mintii si intarirea corpului. Toate acestea variaza foarte mult depinzand ce arta alegi. Este foarte usor sa incepi si sunt diferite arte din care poti alege, trebuie sa incerci si sa vezi cum te simti.

Ceea ce opreste majoritatea oamenilor este intimidarea. Daca esti ca mine, iti va fi frica la inceput, dar de indata ce treci de primul hop, vei fi bucuros ca ai facut acest lucru. Cand am participat la primul curs de arte martiale, am mers singur si imi era frica. Aveam 16 ani atunci si nu aveam nici o idee ce faceam. In retrospectiva a fost unul din cele mai bune lucruri pe care le-am facut vreodata, desi am sfarsit renuntand cu 6 luni mai tarziu din cauza unei rani la picior. Cu cativa ani mai tarziu am inceput sa fac din nou arte martiale si iata-ma.

Iata unul din beneficiile pe care le-am observat :

Coordonarea. Fiecare arte martiale iti va creste coordonarea. Unele mai mult, altele mai putin. Karata ar putea sa nu-ti imbunatateasca coordonarea la fel de mult ca si Capoiera, dar ambele te vor face mai puternic si flexibil in propriile modalitati.

Ceea ce ste important este sa alegi ceva in care te bucuri de antrenor, de oamenii cu care impartasesti experienta si arta in sine, altfel vei sfarsi renuntand foarte repede la acel lucru, fie fiindca te-ai plictisit, fie din lipsa foarte mare a determinarii in general asupra acestor tipuri de sport.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*