Alegerea unui cameraman pentru nunta

studioblitz

Sunt multe lucrurile de care trebuie sa tii cont in alegerea unui cameraman pentru nunta, sau in termeni mai actuali – un videograf. Unul dintre factorii de majora importanta o reprezinta experienta. Filmarile de nunta sunt un produs cu totul special si astfel ai nevoie de cineva care sa aiba o deplina intelegere asupra acestui gen de filmari.

O alegerea destul de obisnuita pentru persoanele ce intra pe piata productiilor video este inceperea cu filmarile de nunti. Conceptia gresita pe care o au aici este ca vad nuntile ca pe ceva usor pentru inceput. Rezultatul este ca uneori videografia poate fi servita uneori de persoane cu experienta insuficienta. De aceea iti recomandam cateva sfaturi in acest sens.

Trebuie sa ceri niste demo-uri, proiecte anterioare ale videografului, pentru a putea vedea ce a mai muncit, pentru a-ti face o idee despre ce poate sa faca. Desi in orice filmare pot sa apara erori, trebuie sa te asiguri ca pot sa acopere intreg evenimentul si nu doar cateva cadre.

Abilitatile de comunicare ale videografului trebuie sa fie de asemenea foarte bune. Acesta trebuie sa inteleaga exact ceea ce iti doresti, zilele filmarilor vor fi parcurse usor si natural, iar amintirea evenimentului ce iti marcheaza viata – nunta – va fi una de neuitat. Un simplu click aici iti poate oferi o idee cam despre ce poate sa faca un videograf profesionist, depasind asteptarile tuturor.

Stilul fiecaruia este diferit, deci va trebui sa va puneti de comun acord si in aceasta privinta, desigur ai o idee despre cum ai vrea sa arate filmarea nuntii tale, insa pentru o experienta completa si foarte placuta si videograful poate veni cu sugestii.

Tine cont de asemenea si de pret, a face filmari de nunti de calitate superioara nu este ceva foarte ieftin. Mai bine sa te feresti de chilipiruri, pentru ca si aici, sau mai ales in cazul filmarilor de nunta, mai ieftin nu inseamna si mai bun.

Editarea si varianta finala – trebuie sa te interesezi si despre asta. Se pot face si teasere, trailere, va trebui sa stii si cat de lung ca intindere de timp va fi produsul final, muzica ce va fi adaugata si toate celelalte. Desigur, ai optiunea sa primesti si filmarea bruta, integrala, alaturi de varianta finala a filmarii.

Formatul nu este ceva de uitat sau de lasat la o parte. Trebuie sa te asiguri ca va fi asigurata o calitate superioara a filmarii, pentru ca nu iti doresti ca fericitul eveniment sa fie umbrit de o calitate slaba. Convertirea filmarii in format DVD si electronic este de asemenea ceva ce asigura orice videograf profesionist.

Urmeaza aceste sfaturi si angajeaza cel mai bun videograf pe care ti-l poti permite. Fa compromisuri in alte parti, insa nu fa compromisuri in ceea ce priveste filmarea nuntii, pentru ca nu vei regreta. Este o amintire ce iti va ramane pentru totdeauna.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*