Alaptatul, un alt job

Se spune ca un copil isi castiga dreptul la viata inca de la nastere si mai apoi dreptul la o familie si o viata sanatoasa pentru o crestere optima. Sa alaptezi inseamna un plus de grija fata de micut caci se stie ca laptele matern este plin de vitamine si nutrienti esentiali pentru crestere si care nu isi gaseste egalul in laptele praf sau orice alta forma de nutritie.

In multe din cazuri femeile nu pot alapta pentru ca intervin probleme de sanatate. Altele aleg sa nu faca asta pentru ca practic se continua greul din timpul sarcinii cand multe din alimente sunt interzise sau obiceiuri vicioase. Una peste alta se pare ca in Marea Britanie pentru a se incuraja alaptatul autoritatile sunt dispuse pana sa si plateasca mamele care fac asta.

In primul rand un astfel de program pilot a fost deja implementat in doua zone care sunt considerate cele mai sarace. Ideea vine ca urmare a faptului ca Marea Britanie are rata cea mai scazuta a mamelor care alapteaza. Se simte nevoia de o schimbare si de o imbunatatire. Astfel ca autoritatile s-au gandit ca cel mai bine este sa stimuleze mamele prin sprijinul financiar.

Pentru cele care vor alapta cel putin sase saptamani recompensa este de 120 de lire sterline, iar daca alaptatul continua pana la sase luni valoarea „premiului” creste pana la 200 de lire. De fapt acest premiu se valorifica in vouchere de cumparaturi, dar totusi nu putem spune ca nu asunt folositoare.

Exista si o alta baricada a situatiei cand unii condamna modul de a gandi. Se intelege prin asta condamnarea faptului ca se ofera bani acolo unde in primul rand ar trebui sa fie o placere si o decizie a mamei de a alapta nu o chestiune fortata care sa tine de un compromis pana la urma. Curios este si cum se va monitoriza daca mama in cauza sigur alapteaza sau triseaza…

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*