Afla ce trebuie sa stii daca vrei sa calatoresti cu pet-ul tau

animale_avion
animale_avion

Pentru ca sa fie posibila calatoria cu avionul impreuna cu animalutul tau ai nevoie de o cusca speciala. Poti sa ii cumperi o astfel de cusca animalului tau din PetShop-uri sau de la ghiseul de emiteri bilete din cadrul aeroporturilor. De asemenea, ar trebui sa te interesezi ce fel de cusca accepta cei de la compania de zbor, ca sa nu ai surprize neplacute mai tarziu. In mare, aceasta trebuie sa fie destul de incapatoare pentru ca pet-ul tau sa poata sta in picioare, sai aiba o podea impermeabila si un sistem de blocare a celor doua parti ale custii dar si sistem de otel pentru blocarea usii de acces.

Animalele de companie mici, caini sau pisici, sunt transportate intotdeauna in custi speciale iar greutatea custii impreuna cu cea a animalului transportat nu trebuie sa depaseasca gretatea de 6-8 kilograme.

Companiile aeriene permit transportul unui numar limitat de animale la cala sau la bord, iar compania trebuie anuntata, in avans, prin telefon in momentul in care iti revervi biletul de avion. Rapunsul ceelor de la linia aeriana poate sa vina mai tarziu, insa au dreptul sa refuze transportul animalului pe care vrei sa il iei cu tine in calatorie.

De asemenea, multe companii aeriene permit transportul animalelor in cabina de pasageri acceptandu-se doar pisici si caini, iar dimensiunile maxime ale custii nu trebuie sa depaseasca 42 cm x 30 cm x 21 cm.

In cazul in care animalul are un caracter foarte agitat, personalul de la bord poate refuza imbarcarea si poate sugera ca animalul sa fie sedat. Pentru asta este nevoie sa iti faci drum la veterinar, deoarece companiile aeriene nu ofera astfel de servicii.

Regulile celor care accepta transportul de animale sunt urmatoarele: animalul nu trebuie sa fie gestant sau sa aiba o varsta mai mica de patru saptamani.

De asemenea, nu uita ca animalutul tau trebuie sa aiba un microcip, carnet de sanatate, pasaport si sa fie vaccinat antirabic.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*