Temperaturile prea ridicate si aportul de apa necesar animalelor – ce trebuie stiut

adapatoare vaci

Odata cu aparitia temperaturilor ridicate specifice verii, fermierii au obligatia de a feri animalele de stresul termic. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara ii sfatuieste pe toti fermierii sa fie cu mult mai atenti la nevoie animalelor, creandu-le pe timp de vara toate conditiile necesare pentru ca acestea sa nu sufere de deshidratare.

In ceea ce priveste cantitatea de apa pe care fiecare specie de animal in parte o consuma zilnic, aici lucrurile variaza – detalii exacte obtii in randurile ce urmeaza. Cu toate astea, nu este nicio problema daca animalelor le este pusa apa la dispozitie continuu, ba chiar acest lucru este chiar recomandat.

Riscurile la care se supune un fermier daca nu asigura necesarul de apa animalelor

Deshidratarea este o problema destul de grava reintalnita si in randul oamenilor.

Lipsa apei este cel mai rau lucru ce li se poate intampla animalelor pe timp de canicula. Deshidratarea indelungata provoaca o mare suferinta, iar in alte cazuri chiar moarte.

De aceea, pentru a hidrata constant animalele, fermierii nu au nevoie decat de adapatorile potrivite, asa cum regasesc la Super Farm Land.

Cata apa consuma animalele zilnic in functie de specie?

Vacile de lapte consuma intre 38 si 52 de litri de apa pe zi, de aceea fermierii vor avea nevoie de adapatori vaci de dimensiuni mari. Caii de asemenea consuma zilnic intre 25 si 45 de litri de apa, iar bovinele se opresc in jurul a 38 de litri.

Despre porci se poate spune ca se pot multumi cu 4 litri de apa zilnic, insa in functie de temperatura de afara, pot ajunge a consume pana la 11.5 litri. Adapatori porci de dimensiuni variate regasesc fermierii interesati pe superfarmland.com.

Ovinele si pasarile de curte consuma, dupa cum este si normal, o cantitate mai mica de apa zilnic. In cazul ovinelor vorbim de 6 litri, iar in cazul pasarilor de curte de jumatate de litru zilnic.

Atentie! Aceste cifre variaza intotdeauna in functie de varsta animalului, starea sa fiziologica, temperatura resimtita in aer, dar si gradul de umiditate resimtit in spatiul in care traieste. De aceea, dupa cum s-a spus si anterior, este mai bine ca animalele sa beneficieze de apa la discretie – isi vor potoli singure nevoile, fara a depinde in vreun fel de fermier.

Cei ce sunt in cautare de adapatori diverse pentru speciile de animale din ferma sunt invitati sa viziteze magazinul online al celor de la Super Farm Land, superfarmland.com.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*