Accesoriul feminin si salvarea ce vine o data cu asta

In ultimul timp agresiunile sexuale fata de femeile din India a crescut alarmant. Si parca nu era de ajuns cazurile au devenit din ce in ce mai infricosatoare pentru ca se petrec fie in grup fie cu o bestialitate ce scoate la lumina ca poate si religia si societatea in sine aduce acel con de umbra despre ce inseamna sexualitatea si femeia, ceea ce in timp devine „fructul interzis” la care sa se ravneasca.

Cu o situatie deloc placuta in acest sens in India se doreste ca in viitor femeile sa aiba un plus in cuantumul de probe in cazul in care nefericirea se intampla. Este vorba de o bratara care pe langa partea sa de estetica aduce un GPS ce poate localiza persoana. In cazul unei agresiuni spre exemplu la o singura apasare de buton a bratarii respective se poate localiza victima. Mai mult decat atat este vorba de posibilitatea de a inregistra de pana la 30 de minute si astfel de a aduca practic acele probe incontestabile cu agresorul.

Desi masurile de acest gen sunt de natura sa ajute femeile este oarecum o picatura intr-un pahar cu apa. Eficienta acestei metode este greu de crezut si mai cu seama cand desi usor de folosit nu garanteaza nimeni ca agresorul nu va strica dispozitivul pana cand o miscare pentru binele victimei se va face. Cruzimea cu care se ataca femeile este departe de a gasi solutia intr-o bratara; confortul psihic poate ca exista insa mai mult decat atat este prea putin pentru protejarea femeilor.

Asa cum de altfel multi activisti au delcarat deja este prea putin, iar o bratara nu este de speriat pentru cei a caror minte bolnava va comite agresiunea. Inasprirea pedepselor este in schimb ceea ce ar putea speria inca de la bun inceput, o actiune pe mai multe planuri pentru a minimaliza in viitor posibilitatea de a se intampla astfel de cazuri.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*