5 lucruri din Univers pe care nimeni nu le poate explica

Universul reprezinta casa noastra si, cu toate ca ne-am dezvoltat in interiorul acestuia, se pare ca nu am reusit sa deslusim care sunt toate misterele acestuia. Ei bine, exista o multime de nedumeriri cu privire la Univers, iar cele mai comune le vei citi in continuare.

Cele mai ciudate lucruri din Univers

  1. Stele cazatoare- probabil ca te-ai uitat noaptea pe cer si ai observat, cel putin macar odata in viata, o stea cazatoare. Ei bine, in esenta, acea stea nu e nimic altceva decat un meteor. Dar asta nu inseamna ca stelele care se deplaseaza extrem de rapid nu exista. Sunt foarte rare- aproape 1 la un milion, dar nu sunt non-existente. Prima stea de acest gen a fost descoperita in anul 2005, si se deplasa din centrul galaxiei cu o viteza de 10 ori mai mare decat o stea normala.
  2. Gaurile negre- nimic in Univers nu poate fi mai ciudat decat o gaura neagra. Cand o masa de miliarde de stele este trasa intr-un singur punct, inseamna ca ne confruntam cu o gaura neagra. Dar, gaurile negre nu pot fi observate cu adevarat deoarece forta gravitationala este atat de mare, incat nici lumina nu poate scapa din ea. De aceea, o gaura neagra este invizibila.
  3. Materia neagra- daca ai pune la un loc toata energia si materia din Univers, ingramadindu-le intr-un singur loc, vei ramane surprins de ceea ce ai observa. Toate stelele, planetele, cometele si asteroizii din toate galaxiile alcatuiesc numai 23% din intreg Universul. Restul spatiului nu poate fi vizibil cu ochiul liber- de aici si numele de materie intunecata.
  4. Energia intunecata- asemeni materiei negre, energia neagra reprezinta 77% din totalul de energie din Univers. De asemenea, se crede ca acest tip de energie este cea care impinge galaxiile din ce in ce mai departe unele fata de celelalte. De exemplu, peste trei milioane de ani, energia neagra va determina ca, Calea Lactee sa devina o galaxie insulara.
  5. Gravitatia- forta care atrage doua obiecte unul de celalalt se numeste gravitatie- si asta e cam tot ceea ce stim despre ea. Nu exista nicio teorie fixa care sa defineasca originea acestei forte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*